Ceban susține că în spatele „PMAN-ului numărul doi” s-ar afla PAS. Reacția formațiunii
Full Article 3 minutes read

Ceban susține că în spatele „PMAN-ului numărul doi” s-ar afla PAS. Reacția formațiunii

Primarul municipiului Chișinău Ion Ceban a reacționat la inițiativa civică PMAN, lansată pe 30 ianuarie la Chișinău. Edilul a îndemnat angajații Primăriei să nu-și „irosească timpul pentru a le răspunde și da replici”. Totodată, el a acuzat Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) că ar finanța toate acțiunile care ar fi îndreptate spre „a ataca Primăria”. Într-o reacție pentru NM, PAS a calificat declarațiile edilului ca „aberații”. 

În cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău din 30 ianuarie, Ceban și-a îndemnat colegii să nu reacționeze la „tot felul de experți în toate, urbaniști, arhitecți, tot ce vreți”.

„Sunt unii care îs și urbaniști, și arhitecți, și specialiști în gunoi, și în stații de epurare a apelor, și în veceu, și în tot tot tot. Se pricep laolaltă. Nu au cu ce se ocupa toată ziua și în toată țara, și scornesc tot felul de prostii despre primărie și despre mine și despre fiecare dintre dumneavoastră”, a comunicat primarul.

„Rog să nu vă irosiți timpul pentru a le răspunde și da replici pentru fiecare prostie care o îndrugă public. Sunt foarte multe, doar săptămâna trecută noi am numărat vreo 40 și ceva de săgeți aruncate de tot felul de trepăduși ai PAS-ului în direcția Primăriei”, a adăugat Ceban.

La același subiect, primarul a menționat: „Noi problemele la nivel de municipiul le-om rezolva, faceți măcar 10 la sută din ce am făcut noi în Chișinău la nivel de țară și opriți-vă papagalii ăștia pentru că deja doare capul în fiecare zi să vedem. Noi nici nu mai reușim să-i urmărim”.

Cu referire la inițiativa civică PMAN, lansată azi la Chișinău, Ceban a declarat: „Am văzut că astăzi și ONG-urile își fac partid, așa cum spuneam anterior că unii sau alții sunt agenți ai PAS-ului, sunt sigur că sunt finanțați de către PAS ca să atace Primărie municipiului Chișinău”.

„Am văzut că au foarte multe păreri publice și denumirea PMAN, din isterie fac tot posibilul să ne răpească timpul. (…) Se apropie campania electorală, iar PAS-ul cu toate forțele pe care le are le aruncă în spațiul public ca să atace Primăria”, a conchis Ion Ceban.

NM a solicitat o reacție de la PAS cu referire la declarațiile lui Ion Ceban. Reprezentanții Partidului au comunicat: „Sunt aberații, menite să distragă atenția de la incompetența primarului general”.

***

Pe 30 ianuarie, un grup de experți și activiști civici au lansat inițiativa civică PMAN – Primăria Municipală Alternativă Națională. Grupul își propune să organizeze o dată la două săptămâni ședințe similare cu cele ale Primăriei Chișinău – „dar cu abordarea subiectelor sensibile pentru oraș și participarea cetățenilor”.

Din grup fac parte caricaturistul Alex Buretz, fondatoarea Asociației „Părinți Solidari” și activista civică Ala Revenco, economistul Roman Guneavîi și activista civică pentru drepturile animalelor Anastasia Cozlovschi.

Activista Ala Revenco a declarat că „inițiativa a apărut ca urmare a necesității de a discuta problemele reale ale orașului și nu care apar pe agenda oficială a Primăriei”.

„Noi nu facem parte din niciun partid, activăm pe bază de voluntariat. Nu pretindem la funcții în primărie și nu vom fi candidați la alegerile care se apropie”, a menționat Alex Buretz.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: