Încă un PMAN a apărut în Moldova. Cine sunt membrii și care sunt scopurile anunțate de inițiativa civică?
Full Article 2 minutes read

Încă un PMAN a apărut în Moldova. Cine sunt membrii și care sunt scopurile anunțate de inițiativa civică?

Pe 30 ianuarie, un grup de experți și activiști civici au lansat inițiativa civică PMAN – Primăria Municipală Alternativă Națională. Grupul își propune să organizeze o dată la două săptămâni ședințe similare cu cele ale Primăriei Chișinău – „dar cu abordarea subiectelor sensibile pentru oraș și participarea cetățenilor”. 

Din grup fac parte caricaturistul Alex Buretz, fondatoarea Asociației „Părinți Solidari” și activista civică Ala Revenco, economistul Roman Guneavîi și activista civică pentru drepturile animalelor Anastasia Cozlovschi. Potrivit lui Alex Buretz, pe parcurs inițiativei se vor alătura mai mulți activiști și experți în domeniu.

Activista Ala Revenco a declarat că „inițiativa a apărut ca urmare a necesității de a discuta problemele reale ale orașului și nu care apar pe agenda oficială a Primăriei”. Revenco a mai menționat că grupul va fi „o paralelă umoristică a celor de la Primărie”. „Dar vom discuta lucruri serioase”, a ținut să precizeze activista.

Roman Guneavîi a spus că observă o scădere a transparenței Primăriei. „Inițiativa noastră este orientată spre un Chișinău real, pe care nu-l vede Primăria”, a menționat el.

Alex Buretz a declarat că pe 31 ianuarie se va desfășura prima ședință a grupului. Va fi online, pe Zoom. „La fel cum se practică la Primărie. Diferența este că se vor discuta problemele reale ale orașului. Vom interacționa cu cetățenii”, a spus Buretz.

El a mai adăugat că ședințele se vor desfășura o dată la două săptămâni – „dacă va fi nevoie vom face mai des”.

„Noi nu facem parte din niciun partid, activăm pe bază de voluntariat. Nu pretindem la funcții în primărie și nu vom fi candidați la alegerile care se apropie”, a conchis Alex Buretz.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: