Ceban vorbește din nou despre „interceptări” la primărie: Vor să-mi deschidă dosar și nu găsesc nimic
Full Article 2 minutes read

Ceban vorbește din nou despre „interceptări” la primărie: Vor să-mi deschidă dosar și nu găsesc nimic

Ceban a menționat că ieri a fost anunțată o alertă cu bombă la Primăria Chișinău, urmare a verificărilor ar fi fost depistate mai multe „lucruri interesante”.

„Vreau să mă refer la un subiect despre cât de penibili sunt cei care cu mare ardoare își doresc să-mi închidă gura. Avem și noi poze despre noua tentație să fie probabil inclus totuși telefonul de serviciu măcar prin podul primăriei, dacă nu pe ușă. Cei care vor înțelege își vor da seama despre ce e vorbesc. Ieri am avut ca și alte instituții alerte cu bombă și am găsit lucruri interesante prin tavanul cabinetului anticamerei”, a spus Ceban.

„Am semnale că tot se caută pentru a-mi deschide un dosar și nu găsesc nimic. Nu le place că Chișinăul se dezvoltă”, a adăugat edilul, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei Chișinău.

Contactată de NM, Svetlana Scripnic, ofițeră de presă a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, a menționat că „nu se confirmă informația precum că ar fi fost depistate obiecte suspecte în anticamera” de la Primăria Chișinău. De cealaltă parte, Procuratura Generală a refuzat să comenteze în orice fel declarațiile edilului.

***

Amintim că și în aprilie curent, primarul Ion Ceban a spus că ar fi interceptat. Atunci, edilul a scris pe pagina sa de Facebook că reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate au conectat în birourile funcționarilor Primăriei Chișinău „telefoane guvernamentale” care ar face legătura cu organele centrale.

Reprezentanții SIS au reacționat printr-un comentariu la postarea edilului. Aceștia au dat asigurări că acționează în strictă conformitate cu legea și au menționat că au asigurat doar deservirea tehnică, planificată, a echipamentelor, iar asemenea aparate telefonice nu mai folosesc.

„Vă mulțumim că ne-ați făcut să zâmbim, domnule Primar! P.S. Un mic secret tehnologic: telefoane cu disc demult nu mai folosim”, au conchis reprezentanții SIS.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: