CEC a înregistrat din nou grupul de inițiativă în susținerea lui Vasile Tarlev la alegerile prezidențiale
Full Article 2 minutes read

CEC a înregistrat din nou grupul de inițiativă în susținerea lui Vasile Tarlev la alegerile prezidențiale

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat grupul de inițiativă al Partidului „Viitorul Moldovei” în susținerea lui Vasile Tarlev la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Decizia a fost luată în cadrul ședinței CEC din 3 septembrie. 

Inițial, Vasile Tarlev intenționa să concureze la alegerile prezidențiale în calitate de „candidat independent”, deși este liderul Partidului „Viitorul Moldovei”. Politicianul a depus actele pentru înregistrarea grupului sau de inițiativă, iar CEC a acceptat cererea. Cu toate acestea, pe 29 august, autoritatea electorală și-a anulat decizia pe motiv că, deși politicianul s-a declarat candidat independent, grupul său de inițiativă a adunat semnături sub bannerul Partidului „Viitorul Moldovei”. Conform deciziei CEC, Vasile Tarlev nu poate să concureze la alegeri drept candidat independent.

Pe 30 august, el a anunțat că organele de conducere ale Partidului „Viitorul Moldovei” s-au convocat și, conform legii, l-au înaintat în calitate de candidat din partea formațiunii la scrutinul prezidențial. O zi mai târziu, Vasile Tarlev a depus din nou pachetul de documente pentru înregistrarea grupului său de inițiativă care-l va susține ca pretendent al Partidului „Viitorul Moldovei”.

Precizăm că grupurile de inițiativă ale pretendenților la funcția de președinte al țării trebuie să strângă între 15 000 și 25 000 de semnături pentru înregistrarea acestora în calitate de candidați în cursa electorală. Semnăturile trebuie să fie colectate din cel puțin jumătate din unitățile administrativ-teritoriale de nivelul al doilea ale Republicii Moldova. Unitățile de nivelul al doilea se vor considera conforme dacă s-au strâns minimum 600 de semnături în fiecare.

Grupurile de inițiativă au timp să adune numărul de semnături necesare până pe 20 septembrie.

***

Alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova vor avea loc în data de 20 octombrie. Concomitent se va desfășura referendumul constituțional privind integrarea europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: