CEC a refuzat înregistrarea lui Andrian Candu în cursa pentru alegerile prezidențiale
Full Article 2 minutes read

CEC a refuzat înregistrarea lui Andrian Candu în cursa pentru alegerile prezidențiale

Liderul Partidului Pro Moldova Andrian Candu nu a fost înregistrat în cursa pentru alegerile prezidențiale, planificate pentru 1 noiembrie. Decizia a fost luată de Comisia Electorală Centrală (CEC), în cadrul ședinței din 18 septembrie.

Liderul Pro Moldova Andrian Candu a declarat că decizia este politică și vine din partea președintelui Igor Dodon. Acesta a mai spus că va ataca decizia în instanță și că va sesiza toate ambasadele și organizațiile internaționale.

„Astăzi s-a încălcat Constituția și procesul electoral. De astăzi alegerile președintelui R. Moldova sunt fraudate, dar lupta noastră va fi și mai acerbă”, a declarat Candu după decizia CEC.

În timpul desfășurării ședinței CEC, în fața sediului instituției au protestat câteva zeci de manifestanți, printre care deputații Pro Moldova.

Amintim că, pe 17 septembrie, CEC a amînat înregistrarea în cursa pentru alegerile prezidențiale a candidatului Partidului PRO Moldova, Andrian Candu. Secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, ar fi cerut comisiei să respingă înregistrarea politicianului pe motiv că mai multe liste de subscripție ar fi fost completate eronat.

Membrii CEC au cerut echipei Pro Moldova să prezinte probe privind legalitatea semnăturilor. Deputatul Serghei Sîrbu susține că reprezentanții instituției nici măcar nu le-au verificat.

Alegerile prezidențiale sunt planificate pentru data de 1 noiembrie. Până acum, CEC a înregistrat doar doi dintre cei 13 pretendenți la șefia statului: Renato Usatîi și Andrei Năstase.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: