(VIDEO) Susținătorii Pro Moldova au protestat în fața sediului CEC
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Susținătorii Pro Moldova au protestat în fața sediului CEC

Câteva zeci de susținători ai Partidulului Pro Moldova, în frunte cu deputatul Andrian Candu, au organizat un protest în fața sediului Comisiei Electorale Centrale (CEC). Aceștia s-au arătat indignați de faptul că CEC nu a înregistrat, ieri, candidatura lui Andrian Candu la funcția de președinte al țării.

Manifestanții au scandat „Vrem dreptate”, „Rușine Lebedinschi”, „Nu fraudați!”, „Candu președinte” și „CEC, nu te lăsa dodonizat!”. La manifestație sunt prezenți și deputații Vladimir Cebotari, Ruxanda Glavan, Eufrosinia Grețu și Eleonora Graur.

„Mulți se întreabă cumde am reușit să adunăm atât de repede semnături? Am reușit pentru că avem mulți susținători. Domnilor din CEC, funcțiile vin și pleacă, dar onoarea dvs a căzut mai jos decât asfaltul unde vă stă clădirea”, a declarat Ruxanda Glavan.

Președintele raionului Sîngerei a fost și el prezent la manifestație. Acesta a declarat că este mândru de echipa Pro Moldova, chiar dacă guvernarea „și-a bătut joc de alegerea cetățenilor care și-au dat votul pentru consilierii raionali și au ales un președinte”.

„Ne-au purtat prin judecăți, acum suntem la Curtea Supremă, pentru ca acest Dodon să promoveze un agramat cu 9 clase în funcția de președinte de raion. Acest Dodon, venind cu o vizită oficială la Sîngerei, a mers prin sate unde a scos din „kuliok” bani și a împărțit oamenilor”, a declarat Grigore Corcodel.

Reacția vine după ce, pe 17 septembrie, CEC a amînat înregistrarea în cursa pentru alegerile prezidențiale a candidatului Partidului PRO Moldova, Andrian Candu. Secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, ar fi cerut comisiei să respingă înregistrarea politicianului pe motiv că mai multe liste de subscripție ar fi fost completate eronat. După mai multe ore de dezbateri, CEC a decis să îi mai ofere o șansă liderului PRO Moldova. Acesta urmează să prezinte probe privind legalitatea semnăturilor. Ulterior, CEC va decide dacă îl înregistrează sau nu în cursa pentru funcția de șef de stat

Manifestație PRO CANDU!

🔴 LIVE Lebedinschi nu vede morții care votează pentru Dodon, dar "îngroapă" oamenii vii care semnează pentru Candu!Manifestație PRO CANDU!#ProMoldova #ProCandu

Posted by Andrian Candu on Friday, September 18, 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: