CEC îi răspunde lui Ceban: Mesajele de interes public vor fi aprobate conform regulamentului
Full Article 2 minutes read

CEC îi răspunde lui Ceban: Mesajele de interes public vor fi aprobate conform regulamentului

Comisia Electorală Centrală (CEC) a venit cu precizări, după ce primarul capitalei Ion Ceban a anunțat că, timp de câteva zile, se va abține de a oferi informații sau comentarii despre activitatea Primăriei Chișinău din cauza noului regulament cu privire la modul de furnizare, distribuire și difuzare a publicității politice electorale și a mesajelor de interes public. CEC a confirmat că pe 4 august 2023 a a aprobat Regulamentul privind modul de furnizare, distribuire și difuzare a publicității politice, electorale și a mesajelor de interes public. 

„În context, începând cu data de 7 august curent și până în ziua în care rezultatele alegerilor vor fi confirmate de către organele competente, furnizorii de servicii media, difuzorii și distribuitorii de publicitate vor fi în drept să difuzeze doar mesaje de interes public aprobate, în mod regulamentar, de către CEC”, a informat Comisia Electorală Centrală.

Amintim că edilul a acuzat Comisia Electorală Centrală (CEC) că ar bloca, de facto, activitatea Primăriei capitalei și s-ar pregăti fraudarea alegerilor din 5 noiembrie. Deja pentru a doua săptămână, ședința săptămânală a Primăriei Chișinău este moderată de viceprimarul Ilie Ceban, care a anunțat că începând cu 7 august toate comunicate instituției vor fi verificate de CEC, înainte de publicare.

***

Amintim că pe 7 august a început perioada electorală pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023.

Ion Ceban nu a anunțat deocamdată în mod oficial că va candida pentru un nou mandat în calitate de primar al capitalei. Detalii despre candidații care au anunțat că pretind la funcția de primar al Chișinăului și șansele acestora citiți în analiza NewsMaker – Carp versus Ceban.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: