Cel puțin 28 morți în Ucraina. Moscova a dat vina pe armata ucraineană în cazul distrugerilor de la Kiev
Full Article 3 minutes read

Cel puțin 28 morți în Ucraina. Moscova a dat vina pe armata ucraineană în cazul distrugerilor de la Kiev

Moscova a dat vina pe armata ucraineană în cazul distrugerilor înregistrate la Kiev. Ministerul rus al Apărării a spus că declarațiile Kievului „despre o presupusă lovitură intenționată cu rachete a Rusiei asupra țintelor civile nu corespund adevărului”. Potrivit Moscovei, distrugerile din capitala Ucrainei sunt „urmare a căderii unei rachete ucrainene de apărare aeriană”. Totuși, Rusia a recunoscut că a lovit pe 8 iulie teritoriul ucrainean. Însă, a precizat Ministerul, atacurile au fost îndreptate spre „instalațiile industriei militare din Ucraina și bazele aviatice ale forțelor armate ucrainene”. Între timp, în Ucraina s-a anunțat despre decesul a 28 de persoane, 17 dintre acestea au murit la Kiev. 

Pe 8 iulie, Ministerul rus al Apărării a confirmat că „forțele armate ale Federației Ruse au lansat o lovitură de grup, cu arme de precizie cu rază lungă de acțiune” asupra teritoriului ucrainean. Totuși, Ministerul a spus că atacurile au fost îndreptate spre „instalațiile industriei militare din Ucraina și bazele aviatice ale forțelor armate ucrainene”.

Moscova a declarat că, atacul din această dimineață, a fost un „răspuns la încercările regimului de la Kiev de a provoca pagube instalațiilor energetice și economice rusești”. „Obiectivele loviturii au fost atinse. Țintele desemnate au fost lovite”, a adăugat Ministerul rus.

Instituția de la Moscova a mai spus că declarațiile Kievului „despre o presupusă lovitură intenționată cu rachete a Rusiei asupra țintelor civile nu corespunde adevărului”.

„Numeroasele fotografii și înregistrări video de la Kiev” cu daunele înregistrate, potrivit Moscovei, sunt rezultatul „distrugerii, urmare a căderii, unei rachete de apărare aeriană ucraineană lansată dintr-un sistem de rachete antiaeriene din oraș”.

„Isterii similare ale regimului de la Kiev se întâmplă de ani de zile și de fiecare dată în ajunul unei alte întâlniri (summit) a patronilor lor din NATO. Scopul unor astfel de provocări este de a asigura o finanțare ulterioară pentru regimul de la Kiev și continuarea războiului până la ultimul ucrainean”, se arată în declarația Ministerului de la Moscova.

Ucraina a raportat pe 8 iulie despre un atac masiv lansat de Rusia asupra localităților ucrainene. Președintele Vladimir Zelenski a spus că țara a fost atacată cu peste 40 de rachete de diferite tipuri. Sub atac au nimerit Kievul, Dnepr, Krivoi Rog, Slaviansk, Kramatorsk, Pokrovsk. La Kiev a fost atacat inclusiv un spital de copii, cel mai mare din Ucraina. Detalii AICI. Potrivit ultimelor date, 28 persoane au fost ucise și 112 au suferit răni în urma atacului masiv rusesc asupra Ucrainei. Serviciul de Urgență al Ucrainei a raportat că 17 persoane au murit la Kiev, iar 11 – în regiunea Dnepropetrovsk. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: