Cel puțin 7 morți și peste 35 de răniți: bombardament masiv asupra orașului ucrainean Lvov (FOTO/VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Cel puțin 7 morți și peste 35 de răniți: bombardament masiv asupra orașului ucrainean Lvov (FOTO/VIDEO)

Cel puțin șapte persoane, printre care 3 copii, au murit în urma unui bombardament asupra orașului Lvov din Ucraina. Alte peste 35 de persoane au suferit răni, 11 dintre acestea sunt în stare critică la spital. Totodată au înregistrat distrugeri peste 50 de case din centrul orașului Lvov, trei școli, un centru de creativitate, un centru regional de medicină sportivă și reabilitare. La ultimul, peste 70 de geamuri au fost sparte iar în șase birouri s-a prăbușit tavanul. 

Primarul de Lvov Andrei Sadovîi a anunțat în dimineața zilei de 4 septembrie, la ora 05:00, că orașul este atacat. El a cerut locuitorilor să rămână în adăposturi. Ulterior a raportat despre 7 morți, printre care trei copii.

Guvernatorul regiunii Lvov Maxim Kozițkii a spus că urmare a atacului cel puțin șapte monumente arhitecturale de importanță locală au fost avariate. El a mai declarat că a fost avariat un centru regional de medicină sportivă și reabilitare. Peste 70 de geamuri au fost sparte. Tot aici, tavanul s-a prăbușit în șase birouri. Mai multe calculatoare și echipamente medicale au fost distruse. 

Igor Zinkevici, deputat în consiliul local Lvov, a raportat că 11 persoane rănite sunt în stare critică în spitalele din Lvov. Potrivit lui Zinkevici, 38 de persoane au suferit răni. El a mai spus că sunt înregistrate distrugeri în trei școli și într-un centru de creativitate din Lvov. Alte peste 50 de case din centrul orașului Lvov au fost avariate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: