Cel puțin patru pompieri și-au pierdut viața după prăbușirea unui elicopter. Zi de doliu național în Portugalia
Full Article 2 minutes read

Cel puțin patru pompieri și-au pierdut viața după prăbușirea unui elicopter. Zi de doliu național în Portugalia

Cel puţin patru pompieri şi-au pierdut viaţa şi altul a fost dat dispărut după ce un elicopter de luptă împotriva incendiilor s-a prăbuşit vineri, 30 august, în râul Douro, în nordul Portugaliei, au anunţat autorităţile locale, precizând că pilotul a supravieţuit, relatează AFP.

În interiorul elicopterului, care s-a „rupt în două”, au fost descoperite două cadavre, iar alte două lângă coada aparatului de zbor, a informat Rui Silva Lampreia, comandantul Autorității Portuare Douro. Căutările pentru al cincilea pasager, efectuate în apele și pe malul râului, au fost suspendate pe durata nopții și vor continua astăzi, 31 august.

Este o zi tristă pentru Portugalia„, a declarat premierul Luis Montenegro, care s-a deplasat imediat la locul accidentului. Guvernul său a decretat zi de doliu național sâmbătă, 31 august. Victimele, cu vârste între 29 și 45 de ani, erau membri ai Unității de Protecție și Ajutor de Urgență a Jandarmeriei naționale, se menționează într-un comunicat al Autorității naționale de protecție civilă.

Pilotul, un civil de 44 de ani, a fost găsit în viață, suferind răni ușoare, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a jandarmeriei, Mafalda Almeida. Elicopterul s-a prăbușit în regiunea Lamego, la scurt timp după ora locală 12.30, revenind de la un incendiu lângă Baiao.

Potrivit agenției Lusa, acest accident este cel mai grav incident aerian legat de lupta împotriva incendiilor forestiere în Portugalia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: