Centrul rus de știință și cultură din Chișinău a rămas fără steagul Rusiei. Anterior, clădirea a fost stropită cu vopsea roșie
Full Article 2 minutes read

Centrul rus de știință și cultură din Chișinău a rămas fără steagul Rusiei. Anterior, clădirea a fost stropită cu vopsea roșie

De pe fațada Centrului rus de știință și cultură din Chișinău a fost furat steagul Federației Ruse. Precizările au fost făcute, pe 5 iunie, de reprezentanții Ambasadei Rusiei în Republica Moldova. 

Ilegalitatea, potrivit ambasadei, a avut loc vinerea trecută.

„Pe două iunie, anul acesta, de pe fața clădirii Centrului rus de știință și cultură din Chișinău a fost furat steagul de stat al Federației Ruse. Cine și în ce scop a săvârșit acest act ilegal – vor trebui să afle organele de drept din Republica Moldova”, se arată într-o declarație a ambasadei.

„Ambasada așteaptă ca partea moldovenească să ia măsuri exhaustive pentru a investiga acest caz, să identifice și să tragă la răspundere infractorii”, se mai arată în declarația oficialilor ruși.

UPDATE (17:15) Contactată de NM, ofițerul de presă al poliției capitalei Natalia Stați a confirmat incidentul. Potrivit acesteia, poliția a fost alertată în data de 2 iunie.

„La fața locului s-a deplasat grupa operativă, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstanțelor, cât și a persoanele care au comis fapta”, a precizat Stați.

***

Amintim că în noaptea de 24 februarie 2023, o persoană necunoscută a aruncat cu vopsea roșie peste Centrul rus de știință și cultură din capitală. Și atunci, reprezentanții Centrului și-au exprimat speranța că „provocatorul” va fi pedepsit.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: