Cercetați penal pentru trafic de droguri, reținuți pentru dare de mită. Doi cetățeni ai Israelului riscă închisoare
Full Article 2 minutes read

Cercetați penal pentru trafic de droguri, reținuți pentru dare de mită. Doi cetățeni ai Israelului riscă închisoare

Doi cetățeni ai Israelului au fost reținuți de către ofițerii PCCOCS și cei ai SIS. Potrivit unui comunicat al instituției, unul dintre aceștia făcea parte din gruparea criminală, specializată în circulația ilicită de droguri, care a fost deconspirată saptămâna trecută. Indivizii sunt cercetați penal pentru corupere activă și trafic de influență.

Este vorba despre doi tineri de 23 și, respectiv, 24 de ani, care au fost surprinși în flagrant delict. Bănuiții au transmis a doua parte din suma convenită cu un investigator sub acoperire. Banii urmau să ajungă la anumiți responsabili din cadrul Biroului de migrație și azil, dar și la alți fucționari implicați în documentarea dosarului. În urma perchezițiilor efectuate de forțele de ordine, asupra indivizilor a fost găsită suma de 2.600 de euro, dar și alte probe relevante pentru cauza penală.

După ce au fost audiate, persoanele reținute și-au recunoscut parțial vinovăția și au consimțit să colaboreze cu oamenii legii. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă între 6 și 12 ani de închisoare, respectiv de la 3 la 7 ani privațiune de libertate.

Doi cetățeni ai Israelului – reținuți în flagrant delict pentru corupere activă și trafic de influență.Reținerile au legătură cu un alt caz recent, cu implicarea studenților străini: http://procuratura.md/md/newslst/

Geplaatst door Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale op Dinsdag 5 november 2019

Amintim că, în data de 31 octombrie, a fost destructurată o grupare criminală specializată în producerea, cultivarea, prelucrarea și comercializarea drogurilor de tip marijuana și alte produse psihotrope, în sumă de circa 200.000 lei. Oamenii legii au reținut opt persoane, bănuite de trafic de droguri. În cazul altor 10 suspecți s-a decis cercetarea în stare de libertate. În mare parte, persoanele vizate sunt studenți străini, cetățeni ai Israelului.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: