Cererea de recuzare a judecătorului Minciuna a fost respinsă. În 2014, acesta a susținut excluderea Partidului Patria din cursa electorală (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Cererea de recuzare a judecătorului Minciuna a fost respinsă. În 2014, acesta a susținut excluderea Partidului Patria din cursa electorală (VIDEO)

Judecătorii Curții de Apel Chișinău au respins cererea lui Renato Usatîi, privind recuzarea magistratului Anatolie Minciuna. Acesta va face parte din completul de judecată care va examina contestația depusă de concurentul electoral Blocul electoral „Renato Usatîi”, privind decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a deschide 139 secții de votare în diaspora pentru alegerile parlamentare.

Renato Usatîi a solicitat recuzarea lui Anatolie Minciuna, pe motiv că acesta a făcut parte din completul de judecată care a decis excluderea Partidului „Patria”, al cărui cap de listă era Renato Usatîi”, din cursa pentru alegerile parlamentare din noiembrie 2014. (CEDO a ajuns la concluzia că formațiunea a fost scoasă ilegal din cursa electorală).

„Este o aberație totală ceea ce am auzit acum, când a fost respinsă cererea avocaților. Acest Minciună va continua absurdul din 2014, participând astăzi la ședința cu privire la numărul de secții de vot de peste hotare. Urmărim clar rezultatul – fără o lustrație dură, ca acești Plahotniuci, Muruianu, etc. să decidă dacă decizia CEC este legală sau nu”, a declarat Usatîi.

Astfel, contestația depusă de Blocul electoral „RENATO USATÎI” va fi examinată de completul de judecată format din judecătorii: Ion Muruianu, Ecaterina Palanciuc și Anatolie Minciuna.

***

Ion Muruianu, în anul 2004, a devenit judecător la Curtea Supremă de Justiție, iar din 2007 până în 2012, a fost președintele CSJ. Din anul 2012, activează la Curtea de Apel. Din 2007 până în 2020, Moldova a pierdut la CEDO 14 dosare în care deciziile au fost emise de completul de judecată din care făcea parte Muruianu.

Ecaterina Palanciuc a făcut parte din completul de judecată de la Curtea de Apel Chișinău care a menținut hotărârea primei instanței, prin care alegerile locale din Chișinău, câștigate de Andrei Năstase în fața lui Ion Ceban, au fost declarate nevalide.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: