UPDATE Cereri de ridicare a imunității parlamentare, înregistrate în Parlament. Procuratura Anticorupție confirmă
Full Article 2 minutes read

UPDATE Cereri de ridicare a imunității parlamentare, înregistrate în Parlament. Procuratura Anticorupție confirmă

Mai mulți deputați ar putea rămâne fără imunitate parlamentară. Procuratura Anticorupție a confirmat pentru NM că au fost înregistrate mai multe cereri în acest sens. 

„Confirmăm că astăzi au fost înregistrate cereri de ridicare a imunității parlamentare, Procuratura va reveni cu detalii după încheierea ședinței Parlamentului”, se arată în răspunsul oferit de reprezentanții Procuraturii.

Ședința Parlamentului este planificată pentru ora 10:00.

UPDATE (10:18)

Igor Grosu confirmă. Este vorba despre Irina Lozavan, deputata care a părăsit PSRM și a aderat la Partidul neparlamentar „Renaștere”, apropiat lui Ilan Șor. Procurorii cer ridicarea imunității în vederea reținerii acesteia. Ea este acuzată de acceptarea finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Cel de-al doilea deputat vizat este Alexandr Nesterovschi, care la fel ca Irina Lozovan a părăsit PSRM și a aderat la Partidul neparlamentar „Renaștere”, apropiat de Ilan Șor. 

Nesterovschi este bănuit de corupere pasivă – pretindere, acceptare și primirea bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini acțiuni în exercitarea funcției sale. De asemenea, lui Nesterovschi i se impută acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat și finanțarea ilegală a partidelor politice – pregătirea finanțării partidelor din surse interzise de lege, săvârșite în proporții deosebit de mari.

Cele 5 cereri depuse de Procuratură, în care sunt vizați Lozovan și Nestervoschi vor fi examinate în cadrul Comisiei juridice a Parlamentului, care se va întruni în ședință la ora 13:00.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: