Certificatele COVID emise în Republica Moldova au fost digitalizate
Full Article 1 minutes read

Certificatele COVID emise în Republica Moldova au fost digitalizate

Începând din 15 octombrie, autenticitatea certificatelor COVID poate fi verificată pe portalul certificate-covid.gov.md. De asemenea, de aici pot fi descărcate pe dispozitivul mobil certificatele de vaccinare moldovenești, care vor fi compatibile cu cele europene. Anunțul a fost făcut de vicepremierul pentru digitalizare Iurie Țurcanu pe 11 octombrie.

„Se validează nu doar certificatele emise în centrele de vaccinare din Republica Moldova dar și din alte state europene”, a precizat Iurie Țurcanu.

Vicepremierul a mai menționat că Guvernul a depus o solicitare către Comisia Europeană pentru recunoașterea certificatelor de vaccinare de pe această platformă, la fel cum sunt recunoscute și cele europene.

„Această solicitare se examinează, iar până atunci, certificatele moldovenești sunt acceptabile de către țări”, a accentuat vicepremierul.

Iurie Țurcanu a mai menționat că până în prezent 5500 de cetățeni au completat online fișa epidemiologică.

Amintim că de la 5 octombrie, fișele epidemiologice la intrarea în țară se completează doar online. Acestea au scopul de a duce evidența tuturor persoanelor care nu au fost vaccinate și de a diminua efectele răspândirii virusului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: