Cetățenii Republicii Moldova au interdicție de a intra pe teritoriul Italiei
Full Article 1 minutes read

Cetățenii Republicii Moldova au interdicție de a intra pe teritoriul Italiei

Italia şi-a închis joi graniţele pentru persoanele care sosesc din 13 ţări, între care Republica Moldova, acestea fiind considerate regiuni cu risc ridicat de răspândire a infecţiilor cu noul coronavirus, relatează dpa, preluată de Agerpres.

Interdicţia de călătorie se aplică pentru Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia-Herţegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană, a anunțat Ministerul italian al Sănătăţii.

Persoanele care au locuit în sau au tranzitat aceste ţări cu două săptămâni înainte de a intra pe teritoriul Italiei urmează să fie oprite la frontieră, a precizat ministerul.

De asemenea, Italia a suspendat zborurile directe şi indirecte către ţările menţionate.

„La nivel global, pandemia este în cea mai acută fază. Nu putem pune în pericol sacrificiile făcute de italieni în aceste luni. De aceea am ales calea care presupune cea mai mare precauţie”, a declarat ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza.

Conform datelor din 9 iulie, în R. Moldova au fost înregistrate până în prezent 18 666 cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Aproape 12 mii de oameni s-au însănătoșit deja, iar 624 au murit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: