Cetățenii se pot programa online la vaccinare împotriva COVID-19. Precizările Ministerului Sănătății
Full Article 3 minutes read

Cetățenii se pot programa online la vaccinare împotriva COVID-19. Precizările Ministerului Sănătății

Cetățenii se pot programa online la vaccinare împotriva COVID-19, accesând platforma națională www.programare-vaccinare.gov.md, începând de astăzi, 13 mai. Astfel, cei care sunt eligibili pentru vaccinare la această etapă vor introduce datele la secțiune programare, iar cei care nu sunt eligibili la această etapă, se vor înregistra în lista de așteptare, informează Ministerul Sănătății.

Fiecare persoană va selecta, raionul, localitatea conform adresei de domiciliu și centrul de vaccinare disponibil în regiunea respectivă, precum și luna, data, ora dedicată vaccinării.

Pentru programare, utilizatorii platformei vor avea nevoie de buletinul de identitate sau orice act care conține IDNP-ul. La fel, aceștia sunt îndemnați să păstreze confirmarea și să se prezinte fără întârziere la punctul de vaccinare, potrivit programării stabilite.

În cazul în care solicitantul va fi informat că nu este eligibil pentru etapa respectivă sau nu sunt locuri disponibile pentru vaccinare, acesta se va înregistra pentru a fi inclus în lista de așteptare. În momentul disponibilității unor doze de vaccin, va fi contactat pentru a se programa la vaccinare.

Pentru accesarea și programarea eficientă la vaccinare prin intermediul platformei, Ministerul Sănătății a elaborat și lansat un material video unde sunt explicate toate detaliile și etapele de programare. Acesta poate fi accesat aici.

Precizăm că în prezent, are loc etapa a I-a, II-a și a III-a de vaccinare, în care sunt eligibile următoarele categorii: lucrătorii medicali, personalul și beneficiarii din cadrul azilelor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată, persoanele cu vârsta 60+ și cei care au comorbidități, angajații structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului, lucrătorii sistemului penitenciar, angajații din domeniul educației și social, colectivități, indiferent de forma juridică și tipul de organizare, precum: domeniul de procesare, distribuire și comercializare a alimentelor de bază, uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă, centrale electrice, producție și transport curent electric, unități de producție, transport și distribuție gaze, unități de producție, transport și distribuție medicamente și dispozitive medicale, transport de persoane și mărfuri, comunicație, lucrătorii din hoteluri și restaurante, lucrătorii din domeniul de întreținere corporală, coafură și alte activități de înfrumusețare, lucrătorii din domeniul teatral – concertistice, muzee, biblioteci, lucrătorii din sistemul financiar, bancar și care prestează servicii esențiale de plăți, personalul poștal și serviciul curierat, reprezentanții cultelor religioase, alte colectivități, indiferent de forma juridică și tipul de organizare, care au în subordine mai mult de 100 angajați. La fel, vor fi imunizați și membrii de familie a persoanelor din colectivitățile menționate.

Recent, președinta Maia Sandu a declarat că procesul de vaccinare împotriva COVID-19 decurge prea încet și a propus Ministerului Sănătății să renunțe la vaccinarea pe categorii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: