„Procesul de vaccinare este prea încet”. Maia Sandu a propus Ministerului Sănătății să renunțe la imunizarea pe categorii
Full Article 2 minutes read

„Procesul de vaccinare este prea încet”. Maia Sandu a propus Ministerului Sănătății să renunțe la imunizarea pe categorii

Șefa statului, Maia Sandu, susține că procesul de vaccinare împotriva COVID-19 decurge prea încet și a propus Ministerului Sănătății să renunțe la vaccinarea pe categorii. 

„Am avut o ședință de lucru cu secretarii de Stat din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Am accentuat că procesul de vaccinare împotriva COVID-19 este prea încet, raportat la cantitatea de vaccin pe care am reușit să o aducem în țară până în prezent. Mulți moldoveni doresc să se vaccineze și ministerul trebuie să asigure imunizarea doritorilor cât mai repede”, a spus Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

„Am cerut ministerului să deschidă procesul de vaccinare pentru toți cei care doresc să o facă, iar informațiile să fie clare pentru cetățeni: să se renunțe la vaccinarea pe categorii; să fie deschise mai multe centre de vaccinare în cât mai multe localități – și acestea să funcționeze inclusiv în zilele de odihnă; să fie mobilizat mai mult personal medical, iar procedurile să fie simplificate, astfel încât oamenii să se poată vaccina indiferent de locul de trai sau de muncă”, a mai spus șefa statului.

Precizăm că membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării au aprobat, în cadrul ședinței din 11 mai, categoriile de persoane care urmează să fie imunizate în etapa a treia a campaniei naționale de vaccinare contra coronavirusului.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova a început pe 2 martie. Până în prezent, au fost administrate peste 192 de mii de doze.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: