Charles Michel și Maia Sandu au discutat despre cum UE ar putea oferi mai mult sprijin militar Moldovei
Full Article 2 minutes read

Charles Michel și Maia Sandu au discutat despre cum UE ar putea oferi mai mult sprijin militar Moldovei

Președintele Consiliului European, Charles Michel, fiind într-o vizită în Republica Moldova, a menționat că a discutat cu șefa statului moldovean despre cum UE ar putea oferi mai mult sprijin militar țării noastre. „Vom ajuta Republica Moldova să își consolideze reziliența”, a precizat oficialul în cadrul unor declarații de presă, alături de șefa statului moldovean Maia Sandu.

„În ceea ce ține de securitatea de apărare, noi vom ajuta Republica Moldova să își consolideze reziliența și să facă față efectelor crizei agresiunii Rusiei în Ucraina. Anul trecut, noi am anunțat o susținere de 7 milioane de euro pentru echipamente și nevoi igienice pentru pace. În acest an, planificăm să mărim susținerea pentru Republica Moldova oferind forțelor armate echipamente suplimentare”, a declarat Charles Michel.

Oficialul european a precizat că un subiect al discuțiilor cu Maia Sandu a fost cu privire la sprijinul militar.

„Astăzi, am discutat cum putem să oferim mai mult sprijin militar, mai multe activități de consolidare a capacităților militare în Republica Moldova. Bineînțeles că eu nu voi vorbi despre detaliile acestei decizii. O chestie, de asemenea, foarte importantă pentru noi este să evităm escaladările. Noi vrem să prevenim incidentele”, a spus președintele Consiliului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: