Chicu, Ceban, Bătrîncea și Tkaciuk – la o masă. Au căutat „alternativa pentru Moldova” fără Șor
Full Article 2 minutes read

Chicu, Ceban, Bătrîncea și Tkaciuk – la o masă. Au căutat „alternativa pentru Moldova” fără Șor

Reprezentanții mai multor partide de stânga, centru și dreapta, s-au întrunit pentru discuții astăzi, 11 octombrie, la Chișinău, în cadrul platformei „Agenda comună”, notează NM. La întâlnire au participat reprezentanți ai Partidului „Congresul Civic”, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Liberal Democrat din Moldova, primarul capitalei, tot el liderul Partidului „Mișcarea Alternativă Națională”, Ion Ceban, și liderul Partidului „Dezvoltarea și Unificarea Moldovei”, Ion Chicu. De la masa de discuții au lipsit, însă, reprezentanții Partidului „ȘOR” și cei ai Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, formațiuni politice parlamentare aflate în opoziție.

Potrivit co-președintelui Partidului „Congresul Civic”, Mark Tkaciuk, reprezentanții partidelor au discutat pe „teme comune”, care ar putea uni diferite forțe. „Vorbim despre o agendă generală constructivă, care ar putea să o înlocuiască pe cea promovată pe de o parte de autorități, pe de altă parte, de opoziția semi-criminală”, a spus Tkaciuk pentru NM.

Potrivit acestuia, este vorba de poziții comune pe probleme economice, sociale, energetice și juridice. După cum a explicat Tkaciuk, întâlnirile platformei vor avea loc săptămânal.

„Vor fi luate în considerare problemele generale. Cum să rezolvăm problemele din domeniul energetic, sărăcia și oamenii vor ajunge la niște poziții comune”, a spus Tkaciuk.

El a adăugat că participanții și-au exprimat interesul pentru extinderea participanților, inclusiv cu activiști civici, experți și reprezentanți ai mass-media.

Cu o zi înainte, liderii Partidului Socialiștilor și ai „Congresului Civic” au avut consultări pentru unirea eforturilor. După cum a declarat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, în situația actuală, „toate forțele politice sănătoase care pot oferi o alternativă pentru Moldova” ar trebui să se unească. Cofondatorul „Congresului Civic”, Mark Tkaciuk, a remarcat că în curând „consecințele acestor consultări vor fi vizibile în practică”. Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, socialistul Vlad Bătrîncea, Partidul „ȘOR” a monopolizat protestele, fapt pe care PSRM nu-l poate permite.

Chicu, Ceban, Bătrîncea și Tkaciuk – la o masă. Au căutat „alternativa pentru Moldova” fără Șor

Chicu, Ceban, Bătrîncea și Tkaciuk – la o masă. Au căutat „alternativa pentru Moldova” fără Șor


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: