Guvernul confirmă: Arena Chișinău va fi dată în exploatare la sfârșitul lunii aprilie
Full Article 2 minutes read

Guvernul confirmă: Arena Chișinău va fi dată în exploatare la sfârșitul lunii aprilie

Complexul sportiv-cultural Arena Chișinău va fi dat în exploatare la sfârșitul lunii aprilie. Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, în cadrul ședinței operative a guvernului, care a avut loc astăzi, 13 decembrie. Potrivit acestuia, proiectul va fi finalizat în totalitate. 

„Au fost luate în considerație și audiate rapoartele de la toate proprietățile de rețele. Nu avem probleme la ceea ce ține de conectare la gaz, apă, canalizare sau electricitate. Sunt încă unele probleme tehnice minore, însă vor fi soluționate după darea în exploatare”, a precizat ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a mai spus că în perioada următoare urmează să fie realizată conectarea la rețeaua de drumuri, care va fi făcută în două etape. În prima etapă, însă, implementarea va permite darea în exploatare în întregime a complexului.

Amintim că Arena Chişinău este ridicată pe o suprafaţă de 10 hectare și va dispune de cinci mii de locuri. Complexul sportiv va fi dotat cu o arenă polivalentă, sală mică pentru competiții, club de tenis, bazin olimpic, Aqua Park, o piscină deschisă pe timp de vară – care iarna se va transforma în patinoar, dar şi de o parcare modernă. Lucrările de construcţie au fost inițiate de guvernul condus de Pavel Filip și sunt efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: