Chicu, după ce Moldova a ratat €60 mln: „Minciuna pare să fie îndeletnicirea preferată a administrației actuale”
Full Article 2 minutes read

Chicu, după ce Moldova a ratat €60 mln: „Minciuna pare să fie îndeletnicirea preferată a administrației actuale”

Fostul premier Ion Chicu susține că a solicitat de două ori negocierea și semnarea Protocolului 6, care este necesar pentru extinderea Acordului de asistență tehnică și financiară dintre România și Republica Moldova. Reacția vine după ce președinta Maia Sandu a acuzat fostul guvern Chicu de faptul că a refuzat să semneze Protocolul 6. 

„Deși minciuna pare să fie îndeletnicirea preferată a administrației actuale din spatele „gardului căzător”, o să mă abțin și de data asta să reacționez la aberații de genul „guvernul Chicu a refuzat semnarea Protocolului”. Voi veni cu o reacție după ce va apărea comunicatul guvernului interimar (sper să fie un asemenea comunicat). Dacă nu va fi un asemenea comunicat, o să vin eu cu detalii, inclusiv despre rolul administrației Sandu în acest proces”, a declarat Ion Chicu.

„Guvernele de la Chișinău, inclusiv cel condus de actualul președinte, au solicitat încă din 2019 negocierea și semnarea Protocolului 6. Ultimul guvern (Chicu) a solicitat de 2 ori”, a mai precizat fostul premier.

Menționăm că Republica Moldova a ratat peste €60 mln, de care urma să beneficieze în cadrul Acordului privind programul de asistență tehnică și financiară din partea României. Anunțul a fost făcut în seara de 28 martie, de către președinta țării, Maia Sandu. Șefa statului a precizat că acest lucru s-a întâmplat din cauza că „guvernul Chicu a refuzat să semneze Protocolul 6”, necesar pentru extinderea Acordului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: