Chicu: Starea de urgență în sănătate publică va fi prelungită până pe 15 septembrie
Full Article 1 minutes read

Chicu: Starea de urgență în sănătate publică va fi prelungită până pe 15 septembrie

Starea de urgență în sănătate publică va fi prelungită până pe 15 septembrie. O decizie în acest sens urmează să fie luată astăzi de către Comisia Națională de Sănătate Publică. Anunțul a fost făcut de premierul Chicu în cadrul ședinței guvernului din 26 august.

Premierul a făcut apel către cetățeni să respecte măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus și a atras atenția că spitalele dispun de locuri limitate, iar în următoarele zile se așteapă noi recorduri privind numărul de persoane infectate.

„Fac apel ca în  aceste zile libere și în această perioada estivală să respectăm regulile sanitar-epidemiologice. Numărul noilor cazuri a crescut seminificativ. Așteptăm săptămâna aceasta antirecorduri, de aceea vă rog să fim precauți. Vă informez că capacitatea sistemului medical din Moldova de a interna noi pacienți cu COVID-19 este la limită, a fost nevoie să revedem protocolul. Numărul de locuri în spitale este limitat, noi îl depășim, vă rog respectați regulile”, a declarat premierul.

Precizăm că, din 7 martie până în prezent, în Republica Moldova s-au înregistrat peste 34,3 mii de îmbolnăviri cu COVID-19. Cel puțin 960 de persoane au murit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: