Pagina de Psihologie

Chișinău: 377 de elevi sunt în afara procesului educațional, pentru că nu au internet

377 de elevi ai instituțiilor de învățământ primar și secundar, ciclul I și II din municipiul Chișinău sunt în afara procesului educațional, deoarece fie nu dispun de mijloace tehnice, fie de conectare la internet. Informația a fost prezentată în cadrul unei ședințe cu managerii școlilor, la care a participat viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici.

În cele 150 de instituții de învățământ se atestă următoarea situație:

  • numărul elevilor ce învață cu participare fizică – 42 879;
  • numărul elevilor ce învață online – 42 844;
  • numărul elevilor ce învață cu participare parțial fizică (sunt alternate zile cu participare fizică cu cele la distanță) – 16 831;
  • numărul elevilor ce sunt în afara procesului educațional – 377 (dintre care: 363 – lipsa tehnicii de calcul / internet; 12 – bolnavi; 2 – abandon școlar).

În același context, Angela Cutasevici a menționat că, pentru a stabili atitudinea părinților privind organizarea în continuare a procesului educațional, ca urmare evoluției situației epidemiologice, DGETS urmează să aplice un chestionar care va fi completat de către părinții elevilor din instituțiile de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău.

De asemenea, conform prevederilor ordinului DGETS nr.666 din 01.09.2020 „Cu privire la școlarizarea elevilor în anul de studii 2020-2021″, secția management preuniversitar monitorizează activitatea echipelor manageriale în vederea asigurării școlarizării minorilor.

Astfel, numărul total de elevi școlarizați la nivel de municipiu la data de 16 martie 2021, după vacanța de primăvară, este de 92 630.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

(VIDEO) „Doi pentru justiție, nouă pentru sine”: deputații și-au evaluat activitatea la sfârșitul mandatului

Deputații celui de-al unsprezecelea mandat și-au încheiat activitatea și se pregătesc pentru noi alegeri. În așteptarea verdictului alegătorilor, reporteri NewsMaker Corina Malcoci a întrebat parlamentarii cum își evaluează propriile performanțe. Unii au evitat răspunsurile directe, invocând viitoarele scrutinuri. Alții au fost mai sinceri: socialiștii au deplâns faptul că doar câteva dintre sute de inițiative propuse au fost adoptate, acordându-și note modeste. Grigore Novaс, de exemplu, a acordat nota „2” pentru reformele în justiție, educație și domeniul social, în timp ce Bogdan Țîrdea a acordat ironic nota „9”. Reprezentanții PAS susțin că au obținut rezultate tangibile: inițiativele lor aduc roade, mai ales în domeniile social și muncă. Olesea Stamate a recunoscut atât realizări, cât și greșeli, iar Iulia Dascălu a evidențiat legea privind protecția animalelor. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a lăudat rapiditatea activității legislative și a subliniat contribuții în toate domeniile cheie – de la justiție până la educație.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: