Chișinău: 377 de elevi sunt în afara procesului educațional, pentru că nu au internet
Full Article 2 minutes read

Chișinău: 377 de elevi sunt în afara procesului educațional, pentru că nu au internet

377 de elevi ai instituțiilor de învățământ primar și secundar, ciclul I și II din municipiul Chișinău sunt în afara procesului educațional, deoarece fie nu dispun de mijloace tehnice, fie de conectare la internet. Informația a fost prezentată în cadrul unei ședințe cu managerii școlilor, la care a participat viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici.

În cele 150 de instituții de învățământ se atestă următoarea situație:

  • numărul elevilor ce învață cu participare fizică – 42 879;
  • numărul elevilor ce învață online – 42 844;
  • numărul elevilor ce învață cu participare parțial fizică (sunt alternate zile cu participare fizică cu cele la distanță) – 16 831;
  • numărul elevilor ce sunt în afara procesului educațional – 377 (dintre care: 363 – lipsa tehnicii de calcul / internet; 12 – bolnavi; 2 – abandon școlar).

În același context, Angela Cutasevici a menționat că, pentru a stabili atitudinea părinților privind organizarea în continuare a procesului educațional, ca urmare evoluției situației epidemiologice, DGETS urmează să aplice un chestionar care va fi completat de către părinții elevilor din instituțiile de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău.

De asemenea, conform prevederilor ordinului DGETS nr.666 din 01.09.2020 „Cu privire la școlarizarea elevilor în anul de studii 2020-2021″, secția management preuniversitar monitorizează activitatea echipelor manageriale în vederea asigurării școlarizării minorilor.

Astfel, numărul total de elevi școlarizați la nivel de municipiu la data de 16 martie 2021, după vacanța de primăvară, este de 92 630.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: