Chișinău: Costul alimentației zilnice pentru copiii de grădiniță s-ar putea majora până la 60 de lei
Full Article 1 minutes read

Chișinău: Costul alimentației zilnice pentru copiii de grădiniță s-ar putea majora până la 60 de lei

Costul alimentației pentru un copil în grădinițele din Chișinău ar putea crește până la 60 de lei. În luna martie a acestui an, a fost 40 de lei, a declarat Andrei Pavaloi, șef al adjunct Direcției principale Educație, Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău. Anunțul a fost făcut în cadrul unei dezbateri publice privind începutul anului școlar.

Oficialul orașului a precizat că „până la sfârșitul săptămânii vor fi evaluate contracte și prețuri pentru produsele din meniu, eventual și Primăria Chișinău va apela la guvern [pentru ajutor]”.

Pavaloi a mai adăugat că cea mai mare problemă este personalul. Potrivit acestuia, municipalitatea a solicitat anul trecut 400 de specialişti de la Ministerul Educaţiei, însă doar 110 au venit la muncă.

„Cea mai mare provocare cu care ne confruntăm în domeniul resurselor umane este lipsa personalului de sprijin. Lucrătorii unităților alimentare din instituțiile de învățământ preșcolar sunt persoane în vârstă de pensionare. Salariul pentru această categorie de angajați este umilitor”, a declarat într-o dezbatere la IPN, Andrei Pavaloi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: