Chișinău: o familie cu doi copii a ajuns la spital, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon
Full Article 2 minutes read

Chișinău: o familie cu doi copii a ajuns la spital, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon

O familie cu doi copii minori a ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la un termogenerator pe combustibil gazos, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de 29 noiembrie în orașul Codru din municipiul Chișinău.

Potrivit sursei citate, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 08:36. La fața locului au ajuns specialiștii IGSU, dar și un echipaj de medici. Aceștia, au stabilit că incendiu în locuință nu s-a produs, iar membrii familiei, un  bărbat în vârstă de 38 de ani, soția acestuia de 32 de ani, dar și doi minori în vârstă de 10 și 5 ani, s-au  intoxicat cu monoxid de carbon. În urma cercetărilor, s-a constatat că incidentul s-ar fi produs în urma utilizării necorespunzătoare a instalației conectate la rețeaua de gaz și lipsa unui canal de ventilare în încăpere.

Sursa citată precizează că persoanele au fost transportate la spital pentru îngrijiri de rigoare. La moment, starea acestora este satisfăcătoare-stabilă.

În acest context, IGSU atenționează cetățenii să respecte cu strictețe regulile de securitate la utilizarea instalațiilor ce funcționează pe bază de gaze naturale, dar și altor surse de încălzit locuințele.

Pompierii îndeamnă oamenii să nu obtureze canalele de ventilare și să le curăță periodic, dar și să aerisească bine încăperile, unde are loc arderea. Totodată, pentru evitarea intoxicației cu monoxid de carbon, persoanele sunt rugate să verifice sistematic starea cazanelor, sobelor și altor surse de încălzit, înainte de exploatare, iar în cazul în care depistează fisuri sau defecțiuni să apeleze la ajutorul specialiștilor, pentru a nu-și pune viața în pericol.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: