Chișinăul îi răspunde ministrului rus Serghei Lavrov: Republica Moldova și-a ales clar viitorul
Full Article 2 minutes read

Chișinăul îi răspunde ministrului rus Serghei Lavrov: Republica Moldova și-a ales clar viitorul

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a comentat declarația ministrului de Externe al Rusiei Serghei Lavrov, potrivit căreia Moldova ar urma „calea Ucrainei”, potrivit unor planuri ale țărilor occidentale.

„Respingem categoric declarațiile șefului diplomației ruse care nu corespund adevărului și fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse. Ținem să amintim părții ruse că drumul pe care merge Republica Moldova este calea aderării la Uniunea Europeană. Acesta este proiectul de țară susținut de cetățeni. Moldova ca stat și moldovenii indiferent de preferințele politice sau geopolitice își doresc Pace, Libertate și Democrație. Vom aprecia ca toate țările lumii, inclusiv Federația Rusă să respecte decizia poporului nostru. Republica Moldova și-a ales clar viitorul, iar acest viitor este parte a lumii libere.” – a subliniat purtătorul de cuvânt al MAEIE Daniel Vodă.

Amintim că Lavrov declarat într-un interviu că Moldova ar urma calea Ucrainei.

„Mai întâi de toate, pentru că au putut să pună în fruntea țării, prin metode specifice, departe de a fi liber-democratice, un președinte care pur și simplu tinde cu ardoare spre NATO. Ea deține cetățenia României, este gata să se unească cu România și în general e gata de orice”, a menționat Lavrov.

NM a solicitat un comentariu și din partea Președinției, însă deocamdată nu am primit un răspuns.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: