Chișinăul reacționează, după ce liderul Hersonului a amenințat Moldova. Ambasadorul Rusiei, convocat pentru explicații
Full Article 1 minutes read

Chișinăul reacționează, după ce liderul Hersonului a amenințat Moldova. Ambasadorul Rusiei, convocat pentru explicații

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) condamnă cu fermitate declarațiile recente ale unui reprezentant al Federației Ruse din Herson, teritoriu ucrainean aflat sub ocupație rusă, în care a fost amenințată direct țara noastră. În acest sens, MAEIE l-a convocat pentru explicații pe ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov.

„Astfel de declarații sunt total inacceptabile. Nu vom tolera un astfel de limbaj îndreptat împotriva Republicii Moldova. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va convoca, în regim de urgență, șeful misiunii diplomatice al Federației Ruse in Republica Moldova, solicitându-i explicații corespunzătoare”, au declarat reprezentanții ministerului de Externe.

Amintim că autoritățile nerecunoscute din Crimeea anexată de Rusia susțin că forțele armate ucrainene au lovit podul Ciongar și alte poduri care fac legătura între peninsulă și regiune. Drept replică, aceștia i-au prevenit subtil să înceteze întrucât cunoscut coordonatele podurilor din Odesa, dar și a podului moldovenesc Giurgiulești. Potrivit unei evaluări preliminare a „autorităților”, forțele armate ucrainene au folosit rachete britanice Storm Shadow. Partea ucraineană nu a comentat încă aceste informații.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: