Cine va plăti pentru moartea a trei tineri de la Hâncești? Un lăcătuș și un meșter vor compărea în fața judecătorilor
Full Article 2 minutes read

Cine va plăti pentru moartea a trei tineri de la Hâncești? Un lăcătuș și un meșter vor compărea în fața judecătorilor

Un lăcătuș-reglator și un meșter necalificat vor compărea pe banca acuzaților. Aceștia sunt acuzați de ”lipsirea de viață din imprudență” a trei tineri și riscă până la 6 ani de închisoare. Procuratura raionului Hâncești a anunțat pe 17 februarie despre finalizarea și transmiterea în judecată a cauzei penale.

În rezultatul acțiunilor neglijente ale inculpaților, în perioada 15 – 16 octombrie 2019, într-o locuință din orașul Hâncești, s-a format o concentrație mare de monoxid de carbon. În rezultat, doi tineri de 24 și 25 de ani și o fată de 21 de ani fiind găsiți fără suflare.

Rezultatele rapoartelor de expertiză dispuse de procurori pe acest caz au arătat că decesul victimelor a survenit din cauza intoxicației cu o doză mortală de monoxid de carbon.

Potrivit rechizitoriului, în luna octombrie 2019, aflându-se într-o locuință din orașul Hâncești pentru a verifica funcționalitatea centralei termice pe gaz, instalată anterior de către o persoană neautorizată, lăcătușul ar fi admis conștient punerea ei în exploatare, cu funcționare defectuoasă.

Acest lucru, potrivit procurorilor, a avut loc în condițiile în care lăcătușul cunoștea despre faptul că persoana neautorizată, nu ar fi efectuat lucrări de ermetizare corespunzătoare a sistemului de evacuare a gazelor, ceea ce comporta pericol pentru viața și sănătatea persoanelor.

Fiind audiați de procurori, inculpații cu vârstele de 36 și 42 de ani, au negat vinovăția în faptele incriminate.

Potrivit materialelor, anterior aceștia au mai fost în conflict cu legea, fiind anterior judecați și condamnați la pedepse neprivative de libertate: unul pentru conducerea mașinii în stare avansată de ebrietate, iar celălalt – pentru fabricarea, procurarea și păstrarea ilegală a drogurilor.

Pentru cele imputate acum de procurori, legislația prevede până la 6 ani de închisoare.

În context, Procuratura atenționează cetățenii care utilizează pentru încălzirea locuințelor centrale termice pe gaz, să admită doar specialiști autorizați la instalarea și utilizarea acestora pentru a exclude consecințe similare acestui caz.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: