CIO a anunțat unde vor avea loc Jocurile Olimpice din 2032
Full Article 2 minutes read

CIO a anunțat unde vor avea loc Jocurile Olimpice din 2032

Jocurile Olimpice de vară din 2032 vor avea loc în orașul australian Brisbane. O decizie în acest sens a fost luată de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), informează BBC

Potrivit sursei citate, există trei motive principale pentru care președintele CIO, Thomas Bach, a numit Brisbane drept „o ofertă care nu poate fi refuzată”.

Mai exact, Australia va aloca 4,5 miliarde de dolari SUA pentru pregătirea și desfășurarea Jocurilor Olimpice, ceea ce va permite să acopere toate necesitățile.

De asemenea, Brisbane deține deja 94% din facilitățile sportive necesare, de când orașul a găzduit Jocurile British Commonwealth în 2018. Astfel, va fi posibil să se rezolve parțial problema reutilizării instalațiilor sportive mari. Anterior, stadioanele construite pentru Jocurile Olimpice nu erau des folosite ulterior. Un al treilea motiv este clima subtropicală și un număr mare de plaje.

Anterior, Australia a găzduit de două ori Jocurile Olimpice de vară, în 1956 la Melbourne și în 2000 la Sydney.

Brisbane, cu o populație de 2,2 milioane de locuitori, este al treilea oraș ca mărime din Australia. Acesta contribuie cu 9% la formarea PIB-ul țării.

Menționăm că Jocurile Olimpice de vară din 2024 vor avea loc la Paris, iar cele din 2028 la Los Angeles.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: