Circa 1500 de curse vor fi suspendate, astăzi, în legătură cu greva anunțată de transportatorii auto
Full Article 2 minutes read

Circa 1500 de curse vor fi suspendate, astăzi, în legătură cu greva anunțată de transportatorii auto

Circa 1500 de curse vor fi suspendate astăzi, 11 decembrie, în legătură cu greva anunțată de transportatorii auto. Potrivit președintelui consiliului APOTA, Oleg Alexa, aproximativ 350 de mijloace de transport vor staționa în Piața Marii Adunări Naționale din capitală. Acțiunea are loc în semn de protest față de refuzul Ministerului Economiei și Infrastructurii de a majora tarifele la serviciile de transport.

Manifestația va începe la ora 12, însă parcarea mașinilor are loc cu două ore mai devreme. În legătură cu această acțiune, circulația rutieră în PMAN va fi sistată.

Lista completă a curselor care vor fi afectate de greva transportatorilor auto poate fi studiată aici.

Amintim că transportatorii auto au anunțat o grevă generală, în semn de protest față de modul de examinare de către Ministerul Economiei și Infrastructurii a cererii transportatorilor de a ridica tariful pentru serviciile de transport. Aceștia solicită o majorare a tarifului până la 74 de bani pentru un kilometru. În prezent, acesta constituie 48 de bani per kilometru.

Acum două luni, transportatorii au suspendat 600 de curse, motivând greva prin refuzul MEI de a majora tarifele. De cealaltă parte, executivul a argumentat că pasagerilor trebuie să li se asigure condiții civilizate de călătorie, microbuze și autobuze destinate exclusiv transportului de pasageri și doar după îndeplinirea acestor condiții se va putea discuta ajustarea tarifelor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: