Circulația transportului public pe bd. Ștefan cel Mare rămâne blocată. Poliția dă vina pe cei de la Primărie 
Full Article 2 minutes read

Circulația transportului public pe bd. Ștefan cel Mare rămâne blocată. Poliția dă vina pe cei de la Primărie 

Regia Transport Electric Chișinău anunță că circulația transportului public pe bd. Stefan cel Mare și Sfânt rămâne în continuare blocată, iar troleibuzele sunt redirecționate. De cealaltă parte, reprezentanții Poliției dau vina pe cei de la Primăria capitalei și solicită autorităților locale să dispună de urgență deblocarea traficului pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, prin dezinstalarea corturilor. 

În dimineața zilei de 10 octombrie, Regia Transport Electric Chișinău a precizat că troleibuzele de pe rutele nr. 1, 4, 5, 8, 22 și 34 vor fi redirecționate.

Spre Buiucani, acestea vor circula pe bd. Stefan cel Mare și Sfânt- str. Mitropolitul G. B. Bodoni- str. Bucuresti- Universitatea de Medicină- str. Columna și în continuare pe traseul stabilit. Iar spre Botanica, troleibuzele vor circula pe strada A. Șciusev – str. București și în continuare pe traseul stabilit. Rutele nr. 30 și 31 circulă în regim obișnuit.

În seara zilei de 9 octombrie, reprezentanții Poliției au menționat că responsabili de situație se fac cei de la Primăria Chișinău.

„Precizăm că, Poliția a solicitat Primăriei mun. Chișinău în repetate rânduri să dispună organizatorilor protestului să schimbe formatul și să nu admită blocarea traficului în cadrul protestului permanent”, au spus oamenii legii.

La fel, aceștia menționau că au solicitat și de această dată Primăriei să dispună înlăturarea de către organizatorii protestului a corturilor de pe carosabilul bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

„Reprezentantul Primăriei a ales să plece de la locul protestului, fără a întreprinde măsurile necesare. O scrisoare adresată Primarului General a fost transmisă și astăzi”, au comunicat, în seara zilei de 9 octombrie, reprezentanții Poliției.

„Atenționăm organizatorii protestului că poartă răspundere pentru acțiunile ilegale care sunt admise de protestatari, inclusiv blocarea traseului”, se mai arată în declarația Poliției.

De menționat că aproximativ 100 de corturi au fost instalate pe 9 octombrie de susținătorii Partidului ȘOR în mijlocul bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt, între Președinție și Parlament. Deputatul fugar Ilan Șor, într-o intervenție video, a spus că odată cu închiderea străzii așteaptă o reacție din partea autorităților.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: