Circulația transportului public va fi suspendată din nou în centrul Chișinăului
Full Article 2 minutes read

Circulația transportului public va fi suspendată din nou în centrul Chișinăului

Circulația transportului public va fi suspendată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul Pieței Marii Adunări Naționale(PMAN), între 30 august, ora 12:00, și 31 august, ora 14:00, a anunțat Primăria. Decizia este luată în contextul organizării evenimentului „Marea Dictare Națională” de către Ministerul Educației și Cercetării, dedicat Zilei Limbii Române.

Transportul public, troleibuzele și autobuzele care tranzitează PMAN, va fi redirecționat pe străzile adiacente.

Primăria Chișinău îndeamnă șoferii să evite zona în care traficul rutier este suspendat.

***

De Ziua Limbii Române, pe 31 august, în Piața Marii Adunări Naționale din capitală, la Marea Dictare Națională sunt așteptate să participe 1.500 de persoane. Detalii AICI.

În luna septembrie, o comisie extinsă, alcătuită din lingviști, experți din instituții de învățământ superior și reprezentanți ai ministerului, va evalua dictările.

Premii atrăgătoare vor fi acordate celor mai talentați zece participanți, care se vor remarca prin abilități deosebite în scris: abonamente la sala de sport, seturi de cărți, vouchere pentru literatură, bilete la teatru și accesorii de la un operator de telefonie.

Marea Dictare Națională este la cea de-a doua ediție și este organizată de Ministerul Educației și Cercetării sub egida Președinției. La prima ediție de anul trecut au participat aproximativ 450 de persoane.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: