Comandant adjunct al Regimentului Azov din Mariupol: Salvăm nu doar Ucraina, ci și Moldova
Full Article 3 minutes read

Comandant adjunct al Regimentului Azov din Mariupol: Salvăm nu doar Ucraina, ci și Moldova

Căpitanul Sviatoslav Palamar, în vârstă de 39 de ani, un comandant adjunct al Regimentului Azov din Ucraina, a prezentat pentru Reuters care este situația în prezent în ultima redută a apărătorilor ucraineni în fața asediului „medieval” al forțelor ruse. Acesta a spus că soldații ucraineni din întreaga țară sunt convinși că salvează nu doar Ucraina, ci și Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, Moldova și Georgia.

„Atâta timp cât suntem aici și ținem apărarea… orașul nu este al lor”, a declarat Palamar, citat de Radio Europa Liberă România. El a precizat că încă se duc lupte grele și că sunt bombardați în mod constant.

„Tactica (acum) este ca un asediu medieval. Suntem încercuiți, ei nu mai aruncă multe forțe pentru a sparge linia noastră defensivă. Ei efectuează atacuri aeriene”, a spus el.

El nu a vrut să spună câtă mâncare și muniție le-a mai rămas, pentru a nu ajuta adversarul, dar a precizat că au încă sute de luptători.

„Bineînțeles că resursele noastre nu sunt infinite și sunt tot mai puține cu fiecare zi de lupte intense care trece. Situația este dificilă, dar vom lupta și vom lupta atât timp cât va trebui”, a adăugat militarul.

Acesta a spus că peste 500 de luptători sunt răniți, unii în stare gravă și că nu este o soluție să fie luați prizonieri, deoarece cel mai probabil vor fi uciși. Și în privința civililor, el a spus că sunt cu sutele.

„Le aducem (civililor) mâncare și le verificăm starea de sănătate, dar nu putem sta cu ei din motive evidente: inamicul ar putea pune în scenă o provocare și să spună că… ne ascundeam în spatele civililor”, a completat el.

Un buncăr în care se aflau civili, inclusiv copii, a fost lovit marți de tiruri intense de rachete, iar o femeie în vârstă și un bărbat au fost răniți, a spus el.

„Suntem convinși că salvăm nu doar Ucraina, ci și Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, Moldova și Georgia”

Potrivit acestuia, forțele ucrainene care rezistă în Mariupol sunt Regimentul Azov, gărzile naționale, alte brigăzi, pușcașii marini, forțele de securitate maritimă, polițiștii de frontieră și poliția.

Printre luptătorii Azov din oțelărie se numără „ruși, bulgari, un tătar din Crimeea, un grec, evrei, catolici și alții”.

El a spus că principalul său mesaj către lume este să se trezească la amenințarea din partea Rusiei și să înceteze să mai fie blânde cu Moscova:

„Sper că lumea își dă seama acum de greșeala sa… Tot ceea ce fac soldații noștri aici – nu doar în Mariupol, ci și pe teritoriul Ucrainei – suntem convinși că salvăm nu doar Ucraina, ci și Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, Moldova și Georgia”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: