Comisarul european Johannes Hahn, așteptat la Chișinău pe 9 mai: va ține un discurs în PMAN
Full Article 2 minutes read

Comisarul european Johannes Hahn, așteptat la Chișinău pe 9 mai: va ține un discurs în PMAN

Pe 9 mai, de Ziua Europei, comisarul european pentru buget și administrație Johannes Hahn va efectua o vizită la Chișinău, scrie Moldpres. Alături de șefa statului Maia Sandu, oficialul european va susține un discurs în Piața Marii Adunări Naționale. 

Johannes Hahn va veni în Republica Moldova, potrivit sursei, la invitația președintei Maia Sandu.

Oficialul european va susține un discurs alături de șefa statului, în deschiderea evenimentului dedicat Zilei Europei.

În acest an, Ziua Europei are genericul „Libertate, Pace, Prosperitate – Europa ești tu!”. Tradiționalul Orășel European va fi inaugurat la Chișinău pe 9 mai și la Bălți – pe 19 mai. În capitală deschiderea oficială a Orășelului European, din Piața Marii Adunări Naționale, va avea loc la ora 12:00. La 12:10, președinta Maia Sandu și comisarul european pentru buget și administrație Johannes Hahn vor avea discursuri. Începând cu ora 19:00 și până la ora 22:00 va avea loc un concert și vor evolua: ambasadorul Uniunii Europene Jānis Mažeiks, Cristi Aldea-Teodorovici, Lupii lui Calancea și Kalush Orchestra din Ucraina, câștigătorii Eurovision Song Contest 2022.

Ultima dată comisarul european Johannes Hahn a fost la Chișinău în septembrie 2022. În ianuarie 2024, președinta Maia Sandu a avut o convorbire telefonică cu Johannes Hahn. Președinția anunța că au fost abordate prioritățile și viitorul asistenței europene pentru Republica Moldova. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: