agora.md

Comisia Europeană își manifestă îngrijorarea față de demiterea guvernului Republicii Moldova

Serviciului european pentru politică externă a reacționat la demiterea guvernului Republicii Moldova. Într-un comunicat de presă publicat astăzi, 12 noiembrie, reprezentanții instituției scriu că votul de neîncredere acordat executivului în contextul moldalității de selectare a procurorului general provoacă îngrijorare față de procesul de reformare din țara noastră. 

„Coaliția de guvernare a demarat mai multe inițiative în domeniul luptei cu corupția, independența justiției și investigația fraudei bancare. Necesitatea acestor reforme nu dispare odată cu demiterea guvernului. Sprijinul Uniunii Europene va rămâne concentrat asupra aducerii de beneficii simțiitoare pentru cetățenii moldoveni”, se mai arată în comunicat.

Totodată, oficialii europeni precizează că „UE va continua să colaboreze cu cei care susțin procesul de reformare, cel care stă la baza Acordului de Asociere, în mod special în ceea ce ține combaterea corupției și a interselor mascate, indiferent de afilierea politică, asigurarea independenței justiției, dar și depolitizarea instituțiilor de stat. Vom continua să construim relația cu Republica Moldova pe principiul condiționării și respectării legii și a standardelor europene.”

Amintim că guvernul Sandu a fost demis, astăzi, cu votul a 63 de deputați din PSRM și PDM.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: