Comisia Europeană va aloca 26 mln EUR pentru consolidarea cooperării cu R. Moldova și Ucraina
Full Article 50 second read

Comisia Europeană va aloca 26 mln EUR pentru consolidarea cooperării cu R. Moldova și Ucraina

Comisia Europeană va aloca 26,2 milioane de euro pentru consolidarea cooperării cu Republica Moldova și Ucraina. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Uniunii Europene în țara noastră, pe 22 august. 

Resursele financiare, potrivit UE, vor ajuta la sprijinirea dezvoltării serviciilor de sănătate și consolidarea capacității instituționale a autorităților publice ucrainene și moldovene.

La fel, banii sunt îndreptați spre finanțarea dezvoltării de proiecte de educație și cercetare sau sisteme de incluziune socială, precum și programe de formare profesională pentru refugiați.

Amintim că recent Comisia Europeană a decis să aloce 75 milioane de euro sprijin bugetar Moldovei pe fondul situației energetice dificile din țară. Aceasta după ce Parlamentul European și Consiliul UE au adoptat, la 6 aprilie 2022, decizia privind acordarea asistenței macrofinanciare Moldovei, în contextul consecințelor provocate de invazia Rusiei în Ucraina, precum și gestionarea crizei gazelor și redresarea economică de după pandemie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: