Comisia responsabilă de lichidarea partidului lui Șor și-a încheiat activitatea, după 5 luni
Full Article 2 minutes read

Comisia responsabilă de lichidarea partidului lui Șor și-a încheiat activitatea, după 5 luni

Comisia de lichidare a Partidului Politic „Șor”, constituită în baza ordinului ministrei Justiției, și-a încheiat activitatea, după cinci luni. Anunțul a fost făcut de Ministerul Justiției, după ce Agenția Servicii Publice (ASP) a anunțat că partidul oligarhului fugar, Ilan Șor, declarat neconstituțional, a fost radiat din Registrul de stat al persoanelor juridice.

Sursa citată precizează că, timp de cinci luni, comisia de lichidare a formațiunii politice a desemnat lichidatorii, care au inițiat procedurile prevăzute de lege;
a expediat mai multe notificări către autoritățile statului și potențialii creditori, în vederea înaintării creanțelor; a desfășurat activități necesare pentru procedura de inventariere a bunurilor Partidului Politic „Șor” și a aprobat bilanțul de lichidare etc.

„Membrii comisiei de lichidare au constatat lipsa mijloacelor bănești sau a altor active care pot fi utilizate pentru stingerea creanțelor. În acest sens, către Agenția Servicii Publice a fost formulată o cerere de radiere a Partidului Politic „Șor” din Registrul de stat al persoanelor juridice, fapt care a avut loc la data de 23 ianuarie”, anunță Ministerul Justiției.

Reamintim că Comisia de lichidare a Partidului Politic „Șor” este un organ colegial, care a fost constituit și și-a desfășurat activitatea conform legislației cu privire la partidele politice.

Partidul Politic „Șor” a fost declarat neconstituțional la data de 19 iunie 2023. Decizia a fost pronunțată de magistrații Curții Constituționale, urmare a sesizării Guvernului Republicii Moldova, în care se menționa că formațiunea prin activitatea sa a încălcat în repetate rânduri principiile statului de drept și a acționat într-o manieră contrară intereselor naționale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: