Compania Horus, după ce a fost învinuită de incidentul de la Termoelectrica: „Ne vom retrage tehnicienii și inginerii”
Full Article 3 minutes read

Compania Horus, după ce a fost învinuită de incidentul de la Termoelectrica: „Ne vom retrage tehnicienii și inginerii”

Grupul de companii Horus va semna o scrisoare deschisă adresată conducerii țării în care își va prezenta punctul de vedere și va menționa riscurile de pe urma atacurilor de denigrare lansate la adresa companiei ca urmare a incidentului de la Termoelectrica. Potrivit reprezentanților Horus, incidentul produs nu are nimic în comun cu caietul de sarcini pe care l-a realizat compania în cadrul programului de reparație la Blocul energetic numărul 3. Declarațiile au fost făcute într-o conferință de presă la IPN.

„Avertizăm public, nu o luați ca pe un șantaj sau amenințare, în caz că atacurile asupra companiei Horus nu vor înceta, ne vom retrage tehnicienii și inginerii de la Termoelectrica. Vom pune un punct gras și clar pe acest subiect. La ora actuală, Horus lucrează voluntar, dacă vreți, la remedierea efectelor avariei și tot noi suntem loviți cu atâta nerușinare”, a declarat Mihai Godea, director pentru dezvoltare al grupului de companii Horus,

Potrivit lui, grupul de companii a fost supus unor atacuri murdare, pline de minciuni și manipulări, din partea „unor idioți utili care citesc de pe foaie ce le-au scris alții, fără măcar să înțeleagă ce citesc”.

„Noi am așteptat mai bine de două săptămâni comunicarea instituțiilor abilitate pe situația creată la Blocul 3, Sursa 1. Asta pentru că noi nu avem nicio tangență cu cele întâmplate, fapt precizat de către noi chiar din ziua când informația a apărut public. Regretăm că s-a tărăgănat atâta, timp în care Horus a devenit repetat ținta atacurilor murdare din partea unor afaceriști neloiali, care stau în spatele acestor campanii murdare. Mai mult, credem că aceste atacuri sunt motivate și de luptele interne în PAS. Subliniem că noi nu facem politică, nu ne interesează luptele interne în partide și insistăm să nu fim atrași în războaiele lor”, a mai spus Mihai Godea.

Mihai Pasecinic, director tehnic Horus Energy, a oferit detalii despre lucrările efectuate, dar și situația de la Termoelectrica.

„Blocurile de la Termoelectrica sunt vechi, cu echipamente învechite și termen de exploatare depășit. Funcționalitatea acestor echipamente se datorează specialiștilor de la Termoelectrica, iar astfel de avarii se produc des, inclusiv anul trecut. Actualul incident nu are nicio legătură cu lucrările efectuate de compania noastră”, susține directorul tehnic.

Șefa Departamentului juridic al grupului de companii, Alesea Gotînjanu, a făcut referire la concluziile a două rapoarte prealabile pe cazul incidentului.

„Ambele rapoarte stabilesc că fisura a apărut la o țeavă care nu a figurat în lucrările de reparație prevăzute de caietul de sarcini. Rapoartele de până acum au constatat lipsa vreunei legături cu lucrările efectuate de Horus. Termoelectrica s-a adresat deja companiei noastre pentru a ajuta cu lucrări de reparație după situația creată, însă acest volum de activități nu a fost contractat”, a mai spus Alesea Gotînjanu.

Amintim că generatorul de la blocul energetic numărul 3 al Termoelectrica s-a defectat la doar câteva săptămâni după finalizarea lucrărilor de reparație capitală. Centrala Electrică cu Termoficare numărul 3 din Chișinău este esențială pentru generarea de căldură și curent. Lucrările au fost efectuate de compania Horus, care a câștigat cu scandal licitația de reabilitare în luna iunie curent și a garantat calitatea reparației pe un termen de cel puțin doi ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: