Complexul „Eternitate” ar putea ajunge în gestiunea Primăriei Chișinău. Ceban: „Ne solicită Guvernul, deși nu prea există temei legal”
Full Article 2 minutes read

Complexul „Eternitate” ar putea ajunge în gestiunea Primăriei Chișinău. Ceban: „Ne solicită Guvernul, deși nu prea există temei legal”

Complexul Memorial „Eternitate” ar putea ajunge, din 1 iunie, în gestiunea Primăriei municipiului Chișinău, a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban, în debutul ședinței săptămânale a serviciilor municipalității. Edilul susține că acest lucru ar urma să se întâmple la solicitarea repetată a Guvernului, deși nu ar exista un temei legal în acest sens.

„Guvernul a solicitat ca Complexul „Eternitate” să fie transmis în gestiunea Primăriei Chișinău. În repetate rânduri s-a întâmplat acest lucru. Noi am răspuns că temei legal nu prea există în aceste circumstanțe, dar deși ca procedură este complicat și de durată, despre ce am anunțat rog colegii să pregătească absolut tot ce este necesar. Dacă Guvernul nu poate să întrețină Complexul, să fie preluat de la 1 iunie de către Primăria Municipiului Chișinău, chiar dacă actele nu sunt în regulă. Vom avea probleme, dar nu putem să lăsăm în paragină aceste lucruri, mai ales că ele se află pe teritoriul municipiului Chișinău”, a declarat Ion Ceban.

Edilul l-a însărcinat pe viceprimarul Ilie Ceban să pregătească toate materialele necesare, astfel încât Complexul să ajungă în gestiunea municipalității din 1 iunie, curent. Totodată, Ceban a cerut subalternilor săi să se îngrijească ca Focul Veșnic să nu fie deconectat, „chiar dacă este scump”. „Documentele le vom face pe parcurs”, a precizat Ceban.

NM l-a contactat pe purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, pentru o reacție. Până la publicarea subiectului, însă, nu am primit un răspuns din partea autorităților.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: