Complicele lui Ulanov? Procuratura Anticorupție anunță despre deferirea justiției a unei alte persoane
Full Article 2 minutes read

Complicele lui Ulanov? Procuratura Anticorupție anunță despre deferirea justiției a unei alte persoane

După ce acum trei luni, Procuratura Anticorupție a finalizat și expediat în judecată cauza penală în care deputatul Denis Ulanov este acuzat de ”escrocherie” și ”spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale, procurorii anunță despre deferirea justiției a unei alte persoane, care i-ar fi fost deputatului complice la comiterea infracțiunilor. Informația a fost publicată pe 1 octombrie.

Respectiva cauză penală face parte din dosarul denumit generic ”Frauda bancară”, iar pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunii, procurorii au instituit sechestre pe bunurile figuranților, estimate, în total, la 27 milioane de lei.

În prezent, procurorii investighează o multitudine de fapte infracționale care au avut loc în intervalul anilor 2010 – 2015 care, la fel, fac obiectul  dosarului ”furtul miliardului”.

„Investigațiile vor continua până la etapa la care vor fi trași la răspundere nu doar organizatorii și beneficiarii, ci și cei care au favorizat adoptarea deciziilor ilegale care au permis devalizarea sistemului național bancar”, se arată în declarația Procuraturii.

***

Deputatul partidului „ȘOR”, Denis Ulanov, a fost reținut pentru 72 de ore, în luna martie 2021. Cu câteva zile mai devreme,  Comisia Juridică a Parlamentului a aprobat ridicarea imunității deputaților Partidului ȘOR, Petru Jardan și Denis Ulanov. Cererea a fost depusă în Legislativ de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

Potrivit materialelor, Denis Ulanov este învinuit de ”escrocherie” și ”spălare de bani” în dosarul ”frauda bancară”, iar Petru Jardan – este învinuit de ”abuz de serviciu”, în dosarul vizând  concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Ambii învinuiți pledează nevinovați.

Pe 25 martie, Ulanov și Jardan au fost eliberați.În urma scrutinului din 11 iulie, cei doi au obținut încă câte un mandat de deputat.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: