Componenta explozibilă a rachetei prăbușite în lacul Hârbovăț, detonată. MAI: „Resturile provin de la o rachetă aeriană”
Full Article 2 minutes read

Componenta explozibilă a rachetei prăbușite în lacul Hârbovăț, detonată. MAI: „Resturile provin de la o rachetă aeriană”

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță că specialiștii Bombteh ai poliției naționale au detonat cu succes componenta cu explozibil a rachetei prăbușite în lacul Hârbovăț din raionul Anenii Noi. Autoritățile au confirmat că resturile provin de la o rachetă aeriană, urmând ca specialiștii să identifice tipul și proveniența fabricației acesteia.

MAI precizează că, pentru ca intervenția să fie operată în siguranță, inițial specialiștii hidrotehnici au evacuat apa din lacul Hârbovăț. Echipa de pirotehnicieni a Poliției naționale a analizat situația operațională timp de mai multe ore pentru a identifica soluția optimă de înlăturare/detonare a explozibilului, care se afla pe fundul lacului.

Sursa citată dă asigurări că în timpul misiunii nu a existat niciun pericol pentru populație, zona fiind izolată.

Localnicii din Hârbovăț au anunțat autoritățile că în lacul din apropiere au observat unele componente care puteau proveni de la o racheta, care este posibil să se fi prăbușit în acea zonă. Autoritățile au confirmat că resturile provin de la o rachetă aeriană, urmând ca specialiștii să identifice tipul și proveniența de fabricație a acesteia. Pe 28 septembrie, angajații MAI au desfășurat o mai multe măsuri speciale pentru a detona componenta explozibilă a rachetei. Detalii AICI.

Componenta explozibilă a rachetei prăbușite în lacul Hârbovăț, detonată. MAI: „Resturile provin de la o rachetă aeriană”

mai.gov.md


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: