Comuniștii și socialiștii boicotează ședințele Parlamentului. Batrîncea: Tradițional, vă lăsăm la o adunare de partid
Full Article 2 minutes read

Comuniștii și socialiștii boicotează ședințele Parlamentului. Batrîncea: Tradițional, vă lăsăm la o adunare de partid

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu va participa la ședințele Parlamentului din această săptămână. Decizia a fost argumentată prin faptul că partidul de guvernare ar respinge inițiativele propuse de opoziție. 

În debutul ședinței legislativului din 13 iulie, deputatul socialist Vlad Batrîncea s-a arătat nemulțumit că inițiativele propuse de BCS nu sunt acceptate de deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Am propus zece inițiative foarte pertinente, situația de la Aeroport, am oferit posibilitate Guvernului să vină după lege, așa cum prevede legislația, și să raporteze în fața Parlamentului în această sesiune. Am încercat să audiem Guvernul cu situația cu plățile sociale, că sunt sigur că toți deputații sunt abordați de cei din teritorii vis-a-vis de aceste plăți sociale. Am venit și cu alte propuneri pertinente, cum este regtragerea proiectului cu genericul Patriot și îndreptarea acestor bani către plăți sociale, agricultorii, patentarii sunt categorii vulnerabile. Din păcate, a câta oară inițiativele noastre au fost respinse și considerăm că această practică este nocivă”, a spus acesta.

În acest context, Batrîncea a declarat că BCS boicotează ședințele Parlamentului din 13 și 14 iulie.

Niciodată în istoria parlamentarismului Republicii Moldova nu era așa ceva, ca în doi ani de zile opoziția să nu poată iniția nici o dezbatere, nici o audiere pe subiecte de importanță majoră. Din acest punct de vedere, fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor boicotează ședința de astăzi și de mâine și vă lăsăm tradițional la o adunare de partid”, a menționat deputatul.

Ulterior, deputații PAS au continuat ședința, fără a comenta reproșurile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: