Comuniștii și Socialiștii mai au un membru în Biroul permanent al Parlamentului
Full Article 2 minutes read

Comuniștii și Socialiștii mai au un membru în Biroul permanent al Parlamentului

Numărul de membri ai Biroului permanent al Parlamentului va fi majorat cu un deputat. Constantin Starîș din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) urmează să fie inclus în componența acestuia. Decizia a fost luată pe 5 august. Anterior, BECS  a acuzat majoritatea parlamentară că a calculat incorect numărul de locuri și a insistat că Blocul trebuie să aibă încă un deputat în Biroul permanent al legislativului.

Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în ședința din 5 august, cu votul unanim al membrilor săi, raportul la un proiect de Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Parlamentului privind componența numerică și nominală a Biroului permanent al Parlamentului.

Astfel, în legislatura a XI-a, componența numerică a Biroului permanent va constitui 13 membri.

Din el fac parte, din oficiu, președintele Parlamentului Igor Grosu,  vicepreședinții Parlamentului Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea.

Din partea Fracțiunii PAS din Biroul permanent fac parte: Olesea Stamate, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Doina Gherman, Veronica Roșca, Vladimir Bolea, Dan Perciun; Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor – Vasile Bolea, Corneliu Furculiță și Constantin Starîș; Fracțiunii Partidului ”Șor” – Denis Ulanov.

Într-un interviu acordat pe 4 august pentru Europa Liberă, speakerul Parlamentului Igor Grosu a menționat că PAS își va asuma greșelile: „Noi n-o să mergem să ascundem sub preș anumite greșeli, o să le recunoaștem, veniți cu argumente și mergem, corectăm în timp real.”

Biroul permanent al Parlamentului este organul de lucru al Legislativului și se formează, ținându-se cont de reprezentarea proporțională a fracțiunilor în Parlament.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: