Concertele Mumiy Troll, DDT și „Mashina Vremeni”, anulate în orașul Rostov pe Don din Rusia. Explicația administrației locale
Full Article 2 minutes read

Concertele Mumiy Troll, DDT și „Mashina Vremeni”, anulate în orașul Rostov pe Don din Rusia. Explicația administrației locale

În orașul rusesc Rostov pe Don au fost anulate concertele trupelor rock „Mashina vremeni” (Машина времени), „DDT” și „Mumiy Troll” (Мумий тролль). Evenimentele urmau să aibă loc în lunile de vară. 

Administrația orașului Rostov pe Don a declarat că liderul „Mashina vremeni” Andrei Makarevici poate avea „o influență negativă” asupra locuitorilor. Anterior, artiștii trupei au condamnat războiul rusesc în Ucraina.

Radio Svoboda menționează că pe canalul de Telegram al guvernatorului regiunii Vasilii Golubev, mai mulți utilizatori au venit cu solicitarea de a nu permite ca trupa să susțină concertul. Aceștia declarau că Makarevici este recunoscut de Ministerul rus al Justiției drept „agent străin”, iar concertul său ar fi inacceptabil.

Administrația orașului a anunțat că a avut discuții cu organizatorii evenimentului. Ulterior a fost făcut anunțul că nu va avea loc concertul, iar vânzările de bilete au fost oprite.

De menționat că Andrei Makarevici a fost inclus în Federația Rusă pe lista agenților străini. Muzicianul a anunțat că a acționat în judecată Ministerul rus al Justiției pentru includerea în listă.

Liderul „DDT” a fost amendat cu 50 de mii de ruble, în 2022, în temeiul unui articol cu privire la discreditarea armatei ruse. Muzicianul s-a pronunțat împotriva oricăror războaie.

Muzicienii „Mumiy Troll” au cerut de asemenea încetarea imediată a războiului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: