Concursul pentru șefia a patru instituții medicale a fost suspendat, însă continuă? PAS anunță că va anula ordinele lui Curov (DOC)
Full Article 3 minutes read

Concursul pentru șefia a patru instituții medicale a fost suspendat, însă continuă? PAS anunță că va anula ordinele lui Curov (DOC)

Deși concursul pentru ocuparea funcției de director la patru instituții medicale (inclusiv Institutul Mamei și Copilului și Institutul Oncologic) a fost suspendat, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) Igor Curov a semnat un ordin prin care directorul Școlii de Management în Sănătate Publică Oleg Lozan este rechemat din concediu, în vederea evaluării competențelor candidaților. Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian l-a somat pe Curov să „înceteze aceste concursuri” și a precizat că ordinele abuzive vor fi anulate.

Radu Marian susține că s-a încercat instalarea în anumite funcții „pe ultima sută de metri”.

„Deși ieri, 15 iulie, secretarul de stat Igor Curov al Ministerului Sănătății a suspendat concursul pentru ocuparea funcției de director la 4 instituții medicale, acesta se pare că s-a răzgândit. Astăzi, 16 iulie, același secretar de stat a solicitat de la „USMF Nicolae Testemițanu” începerea etapei de evaluare a candidaților în cadrul acestui concurs, rechemându-l din concediu de odihnă pe dl Oleg Lozan, responsabil de procesul de evaluare”, a explicat deputatul PAS și a precizat că „noua guvernare va anula aceste ordine abuzive”.

A comentat situația și consilierul prezidențial Ala Nemerenco, ex-ministru al Sănătății. Aceasta a citat din Legea Ocrotirii Sănătății 411/1995, articol 4, punct (21 prim).

„Pentru instituțiile în care ministerul este fondator legea spune clar că doar un ministru este în drept să facă numirile. Ministru, care astăzi lipsește”, a subliniat Nemerenco.

Am încercat să obținem un comentariu din partea secretarului de stat al MSMPS Igor Curov, însă, deocamdată, acesta nu ne-a răspuns. Amintim că, la începutul lunii iulie, Igor Curov a câștigat concursul pentru funcția de director al IMSP Spitalul Clinic al MSMPS, la care au participat 5 candidați.

Igor Curov are 44 de ani și este medic de familie de specialitate. Și-a început activitatea ca felcer de urgență la Spitalul Clinic Municipal de Urgență în anul 1995. În anul 2006 este medic-internist de gardă, secția Internare, Spitalul Clinic Municipal Nr.1. Din 2003–2009 cumulează funcția de Medic de urgență în echipa generală a Spitalului Clinic Municipal de Asistență Medicală Urgentă. Între anii 2007-2009 este Manager de recrutare a pacienților. Colaborator Științific-medic investigator, medic-reanimatolog de gardă prin cumul ÎCS „Innovative Pharma Research MO”.

Din 2009 până în anul 2015 este medic de urgență în echipa specializată de neurologie în cadrul Institutului de Medicină Urgentă. Între 2015–2018 este șef Departamentul Clinic de Medicină Urgentă al Institutului de Medicină Urgentă. Următorii doi ani a fost vicedirector medical interimar al IMU, iar din 2020, până să fie numit secretar de stat, este vicedirector medical al IMU. În martie 2021 Igor Curov a fost numit secretar de stat al MSMPS.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: