Condiții dezastruoase în WC-urile Academiei de Muzică. Un pianist bate alarma: „În stânga e ambasada Germaniei, în dreapta – a Americii. Bani se pot găsi”
Full Article 3 minutes read

Condiții dezastruoase în WC-urile Academiei de Muzică. Un pianist bate alarma: „În stânga e ambasada Germaniei, în dreapta – a Americii. Bani se pot găsi”

Pianistul moldovean Marcel Lazăr a semnalat condițiile precare din grupul sanitar pentru bărbați din cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Artistul a publicat pe 10 noiembrie, pe Facebook, o imagine cu încăperea respectivă, în care se poate observa teracota învechită și pe alocuri căzută.

Nu știu cine se face vinovat că s-a ajuns la așa ceva, și nu acesta este scopul acestei postări. Dacă există jurnaliști care vor să investigheze, poftim. Cu siguranță nu-s vinovați însă studenții care vin în anul întâi și sunt întâmpinați cu așa condiții și cu siguranță nu e vinovat cvartetul din Viena pe care l-am invitat la festival și în ziua concertului le-am zis: vă rog să vă căcați acasă, la conservator nu prea sunt condiții. (…) Dacă nu poți localiza această clădire în harta ta mintală, îți explic. În stânga academiei e restaurantul La Sarkiz, unde doar tipsurile dintr-un weekend ar fi destule ca să se repare baia. În față e Ambasada Germaniei, în dreapta e Ambasada Americii (și încă un bloc care e construit tot de ei?!), iar în spatele academiei e parcarea ambasadei, cu sârmă ghimpată, tot normal! Zic astea ca să înțelegi că bani se pot găsi, fără să mergi prea departe”, a se arată în mesajul alăturat imaginii.

Mai mult, Marcel Lazăr a declarat că membrii quartet-ului din Viena care au susținut un concert la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, la sfârșitul lunii octombrie, au fost nevoiți să folosească camera de baie pentru femei.

Dacă vă întrebați unde s-au căcat invitații din Viena, vă zic – ne-au dus la wc-ul pentru femei, iar următoarele zile am auzit povești cum intrau fetele peste ei în toaletă, iar ei încercau să le explice în engleză ce caută acolo”, a menționat el.

Condiții dezastruoase în WC-urile Academiei de Muzică. Un pianist bate alarma: „În stânga e ambasada Germaniei, în dreapta - a Americii. Bani se pot găsi”

Facebook/Marcel Lazăr

Marcel Lazăr este un tânăr pianist din Republica Moldova care și-a făcut studiile la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj și la Universitatea de Arte „Mozarteum” din Salzburg, Austria. Revenit acasă, Lazăr, alături de alți artiști, a fondat proiectul „Moldo Crescendo” cu scopul de a promova cultura și muzica clasică de calitate.

***

În context, precizăm că nu este pentru prima dată când în spațiul public apar informații despre condiția dezastrusoasă în care se află infrastructura Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice. În luna mai 2023, în una dintre camerele din căminul Academiei o bucată de tencuială cu suprafața de un jumătate de metru s-a desprins de tavan și a căzut peste o studentă. Într-o reacție pentru NM, prorectorul serviciului administrativ și gospodărie al instituției, Ion Butucea, a declarat atunci că „nimic grav nu s-a întâmplat, doar s-a desprins tencuiala”. Acesta a precizat că vor fi chemați experții pentru a determina cauza incidentului. Detalii – AICI.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: