„Conducerea a cerut un țap ispășitor”. Doi consilieri care au votat pentru vânzarea terenului de la UNIC părăsesc Platforma DA
Full Article 3 minutes read

„Conducerea a cerut un țap ispășitor”. Doi consilieri care au votat pentru vânzarea terenului de la UNIC părăsesc Platforma DA

Aliona Mandatii și Ala Tișcul au anunțat că se retrag din Platforma Demnitate și Adevăr (DA) și își retrag și votul pentru vânzarea terenului de lângă magazinul „UNIC”, care a provocat controverse. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței din 22 februarie a Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

De astăzi, mă retrag din Platforma DA și îmi retrag acea decizie pentru „UNIC”. Și în numele colegei mele, Ala Tîșcul, care nu este prezentă la ședință pentru că i-a decedat tatăl, la fel, se retrage din Platforma DA și își retrage votul pentru acea decizie cu privire la „UNIC”. Rămânem consilieri municipali independenți și vreau să sugerez Executivului să vină data viitoare la ședință cu o decizie de anulare a celei precedente, pentru executarea terenului de sub „UNIC””, a declarat Mandatii.

Consiliera a mai spus că regretă acel vot, pentru vânzarea terenului de lângă magazinul „UNIC”.

Politic a fost greșit. Juridic a fost corect, dar dacă trebuie și conducerea partidului a cerut să iasă cineva țap ispășitor, eu, ca membru al Comisiei funciare, am luat această decizie, pentru a nu-i pune la bătaie pe colegii mei. Nu mai vreau să fiu influențată de nimeni și de aceea, de astăzi, suntem consilieri independenți”, a declarat Aliona Mandatii.

Pe 21 februarie, președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău a anunțat că, pe 5 martie, se va convoca Consiliul Național Politic al formațiunii. Fostul deputat a precizat că va fi analizată întreaga activitate a fracțiunii Platformei DA din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

Anterior, el a declarat că „ar fi de bun simț dacă consilierii municipali responsabili de domeniul funciar și-ar depune mandatele de consilier” – adică Aliona Mandatii și Ion Macovei.

În replică, consilierul municipal Andrei Năstase, fost președinte al Platformei DA, a declarat că Dinu Plângău ar fi exagerat, iar motivul ar fi – „lipsa de experiență”.

***

Săptămâna trecută, consilierii municipali ai Platformei DA au votat pentru privatizarea unui teren din fața centrului comercial „UNIC”. Terenul cu suprafața de 1,3 ha a fost vândut cu 2,6 mln de lei, provocând critici din partea altor politicieni, dar și activiști civici, care au calificat prețul drept mult sub piață. Procuratura a anunțat că va investiga vânzarea terenului.

Iar primarul capitalei Ion Ceban consideră că unii consilieri municipali au susținut privatizarea terenului, pentru „a distrage atenția” de la vânzarea terenului pe care era amplasat Stadionul Republican, aflat în paragină, fără desfășurarea unei licitații. Edilul a mai spus că Primăria va contesta în instanța de judecată decizia CMC cu privire la privatizarea terenului de lângă „UNIC”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: