Conflictul transnistrean, discutat la Berlin. Vicepremierul Oleg Serebrian va participa la întrunire
Full Article 1 minutes read

Conflictul transnistrean, discutat la Berlin. Vicepremierul Oleg Serebrian va participa la întrunire

Vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian a anunțat că efectuează o vizită la Berlin. Potrivit oficialului moldovean, sub egida Societății Germane de Politică Externă se va desfășura o masă rotundă privind reglementarea conflictului transnistrean. 

„În perioada 4-7 iunie curent mă voi afla la Berlin, unde, sub egida Societății Germane de Politică Externă, se va desfășura o masă rotundă privind reglementarea conflictului transnistrean, eveniment la care vor participa oficiali și experți din mai multe țări”, a anunțat Serebrian, pe rețelele de socializare.

De asemenea, el a adăugat că va avea „consultări cu colegii de la MAE Federal și Cancelaria Federală pe marginea evoluțiilor recente și așteptate din dosarul transnistrean”.

Amintim că prezent la Bulboaca, înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate Josep Borrell a declarat că Republica Moldova va decide singură și în mod independent soarta conflictului transnistrean. Totodată, el consideră că această situație nu este un obstacol pentru aderarea țării noastre la Uniunea Europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: