Consiliul Superior al Magistraturii și-a ales președintele
Full Article 2 minutes read

Consiliul Superior al Magistraturii și-a ales președintele

Sergiu Caraman a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Decizia a fost luată în cadrul ședinței din 9 iulie a instituției, informează IPN.

Sergiu Caraman a fost susținut de către 7 dintre cei 9 membri ai CSM. El a deținut funcția de președinte interimar al CSM începând cu iulie 2023. Acesta a exprimat recunoștința față de colegii săi pentru încrederea acordată. În declarațiile sale, noul președinte a menționat că va continua să lucreze pentru consolidarea și eficiența sistemului judiciar.

Vă mulțumesc pentru votul de încredere acordat, vot care îmi dă speranța și puterea să merg înainte. În perioada de un an am demonstrat întregii societăți că CSM este puternic. Noi trecem printr-o perioadă în care încă ne formăm ca și colectiv, dar sunt sigur că, după ce o depășim, o să reușim să livrăm, atât societății, cât și pentru sistemul judecătoresc, rezultate care să fie apreciate”, a notat Sergiu Caraman.

Potrivit legislației, președintele Consiliului Superior al Magistraturii este ales prin vot secret, pentru o perioadă de doi ani, cu votul majorității membrilor Consiliului și își exercită activitatea pe bază permanentă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: